Mėsa buvo minkštutėlė, krentanti nuo kaulų, o padažą, kuriame ji troškinosi, norėjosi valgyti netgi vieną – toks jis skanus.
Mano vyras negalėjo atsitraukti nuo lėkštės. „1000 balų tam, kuris sugalvojo tokį patiekalą“, – sakė.
Jeigu mėgstate vištieną, būtinai išbandykite. Originalus receptas buvo sudėtingesnis, bet aš jį pritaikiau pagal save ir turimus produktus. Nieko labai įmantraus, o pietūs – karališki.
Vištiena sūrio padaže
Reikės:
- 1 vištos arba mėgstamų jos dalių – šlaunelių, blauzdelių, krūtinėlės su oda;
- 3 šaukštų garstyčių (tinka ir garstyčios su grūdeliais;
- 1 a. š. saldžios maltos paprikos miltelių;
- poros šaukštų sviesto,
- druskos, pipirų.
Padažui reikės:
- 2 šaukštų sviesto;
- 200 ml baltojo vyno;
- 200 ml grietinėlės (riebesnė bus skaniau, bet galite naudoti ir 13 proc.);
- šaukštelio miltų;
- 100 g parmezano.
Gaminimas
Jeigu patiekalui naudojate vištą, supjaustykite ją dalimis.
Sumaišykite šaukštą garstyčių, papriką, šaukštą minkšto sviesto, druską ir pipirus, aptepkite vištienos gabalėlius, uždenkite ir palaikykite šaldytuve bent valandą. Taip paruošta višta gali stovėti ir parą.
Keptuvėje išlydykite šaukštą sviesto, dėkite vištieną, apkepkite iš visų pusių, kad apskrustų. Pilkite vyno, uždenkite keptuvę, sumažinkite kaitrą ir troškinkite maždaug pusvalandį.
Mėsą išimkite ir sudėkite į troškintuvą ar indą, tinkamą kepti orkaitėje.
Į likusį padažą supilkite grietinėlę.
Šaukštelį miltų gerai išmaišykite su 2 šaukštais ištirpinto sviesto, 2 šaukštais garstyčių, dėkite į padažą ir pakaitinkite maišydami. Įmaišykite tarkuotą parmezaną, užpilkite padažu vištieną ir dėkite į 200 laipsnių orkaitę. Kepkite dar 15-20 minučių.
Mes valgėme su bulvių koše, bet tinka ir virtos bulvės, ryžiai ar makaronai.
Skanaus!