Blyneliai su kefyru ir vištiena
Reikalingi produktai (iš nurodyto kiekio man išėjo 11 vienetų):
- 250 g vištos krūtinėlės;
- 125 ml kefyro;
- 2 kiaušiniai;
- 100 g miltų;
- 0,5 a. š. kepimo miltelių;
- druska, pipirai;
- smulkintos petražolės;
- aliejus blyneliams kepti.
Gaminimo eiga
Į kefyrą suberti kepimo miltelius, trumpam palikti.
Kiaušinius išplakti, supilti kefyrą, suberti miltus, prieskonius ir smulkintas petražoles – viską gerai išmaišyti.
Krūtinėlę nuplauti, nusausinti, supjaustyti nedideliais gabalėliais, o po to peiliu sukapoti į faršą, sudėti į tešlą, išmaišyti ir palikti 15 min. pastovėti.
Į keptuvę pilti aliejaus, dėti maždaug po 1,5 v. š. tešlos ir kepti blynelius ant nedidelės ugnies iš abiejų pusių.
Patiekti galite su grietine ar padažu.
Skanaus!
Šaltinis – „Andželikos virtuvėlė“