Pikantiškos kiaušinių salotos
Visi puikiai žinome pikantiškų kiaušinių salotų, gaminamų su majonezu ir česnakais, skonį. Išbandykite kitokį receptą, kuriame vietoje majonezo naudojamas avokadas. Lengvesnės ir gaivesnės nei įprastos pikantiškos salotos. Avokadas – puiki alternatyva tiems, kurie nemėgsta majonezo ar nori maitintis sveikiau.
Reikės:
pusės avokado;
2 kietai virtų kiaušinių;
1 arbatinio šaukštelio garstyčių (nebūtinai);
druskos;
maltų juodųjų pipirų.
Avokadą sutrinkite, kiaušinius ir salierą sukapokite. Viską sumaišykite. Jeigu norite, pagardinkite trintu česnaku.
Tepkite ant paskrudintos duonos riekelės, puoškite žalumynais, pomidoro riekele.
Nicos salotos
Šios salotos idealios tiems, kurie išsiilgę žalumynų ir daržovių. O su jais labai puikiai dera virtas kiaušinis.
Reikės:
salotų lapų (tinka bet kokios);
pomidoro;
poros saujų šparaginių pupelių (gali būti šaldytos);
2 kietai virtų kiaušinių;
mažo indelio tuno savo sultyse;
saujos juodųjų alyvuogių;
nedidelio raudonojo svogūno;
pusės citrinos;
alyvuogių aliejaus;
druskos, juodųjų pipirų. Nuplautus ir nusausintus salotų lapus išdėliokite lėkštėje. Pomidorus supjaustykite ir dėkite ant salotų.
Keletą minučių pavirkite šparagines pupeles (jos neturi pervirti, likti traškios), perliekite šaltu vandeniu ir taip pat dėkite į lėkštę.
Viską apibarstykite labai plonais svogūno žiedais, perpus perpjautomis alyvuogėmis.
Iš citrinos sulčių, alyvuogių aliejaus, druskos ir pipirų paruoškite padažą, apšlakstykite daržoves.
Ant viršaus gražiai išdėliokite tuną ir puoškite perpus perpjautais kiaušiniais.
Cezario salotų padažas
Klasikinio Cezario salotų padažo receptūra reikalauja žalio kiaušinio. Tačiau interneto portalas „The Kitchn“ teigia, kad taip pat sėkmingai galima naudoti ir virtą kiaušinį. Virtą kiaušinį sutrynę su šlakeliu citrinos sulčių, garstyčiomis, ančiuviais (jie nebūtini, tačiau labai rekomenduojami) gausite tirštą kreminį salotų padažą. Jis tiks ne tik Cezario salotoms.
Iš nurodyto kiekio išeis maždaug pusė puodelio padažo.
Reikės:
1 nulupto kietai virto kiaušinio;
maždaug 1/4 puodelio citrinų sulčių;
3 ančiuvių filė (nebūtinai);
1/3 puodelio alyvuogių aliejaus;
1 česnako skiltelės;
1 arbatinio šaukštelio Dižono garstyčių;
1 arbatinio šaukštelio Viusterio („Worcestershire“) padažo;
žiupsnelio druskos ir pipirų.
Viską sudėkite į trintuvą ir trinkite, kol gausite vienalytę masę. Toliau plakant palengva sulašinkite alyvuogių aliejų ir maišykite, kol padažas bus tinkamos konsistencijos.