Šis purus, gaivus ir tikrai vasariškas tortas gali tapti jūsų mėgstamiausiu – traškus pagrindas puikiai dera su puriu baltojo šokolado sluoksniu, o viską vainikuoja braškėmis kvepiantys putėsiai.
Raitomės rankovės ir imamės darbo! Kaip jį pagaminti, moko „Home cooking adventure“ – žemiau rasite vaizdo medžiagą.
Ingredientai:
300 g braškių
50 g cukraus
10 g želatinos miltelių
250 g sausainių
80 g sviesto (jį reikia išlydyti)
200 g baltojo šokolado
550 g riebios grietinėlės
Braškes perpjaukite perpus, dėkite į nedidelį puodelį, užberkite 50 g cukraus ir pavirkite, kol cukrus ištirps. Suplakite masę blenderiu.
5 g želatinos užpilkite 2 šaukštais vandens, palaikykite, kol želatina išbrinks, o po to pašildykite ant viryklės, kad ji ištirptų. Supilkite į trintų braškių masę, išmaišykite ir palikite kambario temperatūroje.
Pagrindui sausainius susmulkinkite smulkintuvu, įpilkite lydyto sviesto, trinkite, kol trupiniai sulips. Mase išklokite 20 cm skersmens torto formą, gerai suspauskite ir padėkite į šaldytuvą.
Baltojo šokolado masei sudėkite į indą šokoladą, įpilkite 150 g grietinėlės ir virš garų vonelės maišykite, kol šokoladas ištirps.
5 g želatinos užpilkite pora šaukštų vandens, palaikykite, po to pašildykite, kol želatina ištirps. Supilkite į šokolado masę, išmaišykite. Palikite kambario temperatūroje.
200 g grietinėlės gerai išplakite, supilkite baltojo šokolado masę. Supilkite ją ant torto pagrindo ir dėkite į šaldytuvą 15-20 min.
Likusius 200 g grietinėlės taip pat išplakite iki purumo, supilkite braškių masę, gerai sumaišykite ir supilkite ant baltojo šokolado masės.
Šaldykite mažiausiai 4 valandas arba pernakt. Išimant pašildykite peilį ir apipjaukite torto kraštus. Puoškite šviežiomis braškėmis. Skanaus!