Pagrindui reikės:
Kiaušinių (1 vnt.)
Sviesto (150 g)
Baltojo cukraus (100 g)
Muskovado cukraus (50 g)
Vanilinio cukraus pudros (20 g)
Cinamono (0,5 šaukštelio)
Miltų (350 g)
Kremui reikės:
Kiaušinių (3 vnt. tik trynių)
Grietinėlės (400 ml)
Sviesto (50 g)
Miltų (1 šaukšto)
Cukraus (100 g)
Papuošimui reikės:
Braškių (300 g)
Šilauogių (150 g)
Pieniško šokolo (100 g)
Lazdyno riešutų pieno (50 ml)
Pagrindas. Suplakame kiaušinį su cukrumis ir tripdintu sviestu. Į plakinį sudedame muskovado cukrų, cinamoną ir vanilinio cukraus pudrą. Viską išmaišome ir, sudėję miltus, suminkome į kietą tešlą. Kepimo formą išklojame šia tešla ir kepame 230 C orkaitėje 15 minučių. Išėmę atvėsiname.
Kremas. Išplakame kiaušinio trynius su ištirpintu sviestu ir miltais. Grietinėlę su cukrumu užverdame, išjungę karštį sudedame maišytus trynius ir išplakame smulkintuvu iki vientisos masės. Maišydami su kulinarine šluotele truputį pašildome, kad sutirštėtų. Išjungiame ir leidžiame truputį atvėsti.
Surinkimas. Į iškeptą pagrindą supilame kremą ir ant viršaus suberiame šilauoges bei pjaustytas braškes. Šokoladą ištirpiname su lazdyno riešutų pienu (galima nauodoti ir paprastą pieną) ir gražiai juo aplaistome uogas. Pyragui leidžiame sustingti šaldytuve.
Šaltinis – „Gamink pats“