Iki šiol ištirta apie 70 augalų rūšių, kurie veikiant stresiniams aplinkos veiksniams (bakterinė, virusinė, grybelinė infekcija, UV ar radioaktyvi spinduliuotė) gamina antioksidantą resveratrolį. Natūrali augalinė resveratrolio formulė turi stiprų poveikį sunaikinti laisvuosius radikalus.
Resveratrolis turi teigiamos įtakos odai, krūtims, viduriams, plaučiams, skrandžiui. Mažina vėžio, širdies ligų riziką. Padeda kovoti su laisvaisiais radikalais ir lėtina senėjimo procesus. Gerina medžiagų apykaitą, tad produktų, turinčio resveratrolio, rekomenduojama vartoti ne tik siekiantiems geresnės sveikatos, bet ir tiems, kurie turi antsvorio.
Taip pat pastebimas teigiamas poveikis sergantiems artritu. Vartojant natūralius resveratrolio papildus gali sumažėti varginantis sąnarių skausmas, nes šis antioksidantas mažina uždegiminius procesus visame organizme.
Didžiausią resveratrolio kiekį kaupia Japoninis pelėvirkštis (lot. Fallopia japonica) – 0,524 mg/g, kuris yra naudojamas kaip komercinis resveratrolio šaltinis papildams gaminti.
Kasdien resveratrolio galime gauti į valgiaraštį įtraukę raudonąsias vynuoges (resveratrolio kiekis nuo 0,16 iki 3,54 µg/g), mėlynes (~32 ng/g), šilauoges (~16 ng/g), raudonąjį kopūstą, natūralias raudonųjų vynuogių sultis. Kiek mažiau resveratrolio yra raudonajame vyne, pistacijose (0,09 – 1,67 µg/g), kakavoje ir juodajame šokolade.
Tiesa, raudonasis vynas resveratrolio turi labai mažus kiekius. A.Karaliūnaitė 2006 m. atliko resveratrolio kiekių tyrimus ir nustatė, kad iš dešimties tyrimui pasirinktų vynų nė vienas neturėjo kiekybiškai reikšmingo trans-resveratrolio kiekio, kuris turėtų teigiamo poveikio žmogaus sveikatai. Kiekybiškai trans-resveratrolį pavyko nustatyti dviejuose vynuose, jo koncentracija svyravo nuo 0,001 mg/ml iki 0,003 mg/ml. Kituose aštuoniuose vynuose nustatyti tik trans-resveratrolio pėdsakai.
D.A.Sinclair, australų biologas ir genetikos profesorius, tyręs resveratrolio įtaką senėjimo procesams, taip pat nurodo, kad raudonąjame vyne šio antioksidanto kiekis per mažas sveikatai paveikti teigiama linkme.
Todėl rekomenduoja pirmenybę teikti maisto produktams, turintiems resveratrolio.