Jei norite būti sveiki ir žvalūs, ryte netingėkite pasigaminti avižinę košę, kurią paskaninti galite riešutais, vaisiais, cinamonu ar bet kuriuo kitu sveikatai naudingu produktu. O, kad avižinės košės norėtųsi dar labiau, pateikiame 10 faktų, atskleidžiančių avižų naudą jūsų organizmui:
1) Avižinė košė suteiks sotumo jausmą, tad užkandžiauti nesinorės dar ilgą laiką.
2) Avižos padeda sumažinti cholesterolio kiekį kraujyje.
3) Avižos padeda sureguliuoti kraujo spaudimą.
4) Avižinė košė padeda sumažinti diabeto išsivystymo riziką, o taip pat yra puikiai tinkamas maistas jau sergantiems, kadangi turi mažą glikeminį indeksą.
5) Avižos padės išvengti širdies ir kraujagyslių ligų.
6) Tai puikus kalio, magnio, fosforo, chromo, geležies, jodo, vitaminų A, B1, B2, B6, E, P šaltinis.
7) Avižos gerina virškinimą ir greitina medžiagų apykaitą, padeda didinti raumenų masę.
8) Avižos gerina protinę veiklą.
9) Avižinė košė turi mažai kalorijų.
10) Avižinė košė padeda tiems, kurie patiria stresą ar net depresiją.
Tiesa, avižinės košės nereikėtų valgyti kasdien. Mokslininkai sako, kad ji trukdo įsisavinti geležį ir kai kurias kitas naudingąsias medžiagas.