Tai „Žinių radijui“ pasakojo manualinės terapijos specialistas, natūraliosios medicinos šalininkas, sveikuolis Liudvikas Šalčius. Pasak jo, dažniausiai žmonių organizme trūksta šarmų, nes vartojama daug tokių rūgštinančių produktų, kaip mėsa, žuvis, kava, alkoholis ir panašiai. Todėl L. Šalčius pataria kasdien vartoti šarminančių produktų.
„Šarminė terpė yra visi augalai, augalinis maistas: vaisiai, daržovės, prie šarminių mineralų priklauso ir medus. Tad šarminti organizmą privalome kiekvieną dieną. Mūsų organizmas turi gauti apie 70 proc. augalinio maisto, 30 proc. baltyminio“, – laidoje „Mano sveikata“ sakė L. Šalčius.
Visgi jis pažymi, kad vaisius ir daržoves valgant vien tiktai žalius, neraugintus, inkstuose ir tulžies pūslėje auga akmenys.
„30 proc. visų gaunamų vaisių ir daržovių turi būti rauginti. Todėl mūsų senoliai niekada nesirgo akmenlige. Jie visada turėdavo statinę raugintų agurkų žiemai, statinę burokėlių, statinę kopūstų – visa tai šarmina organizmą, neutralizuoja rūgštinę terpę“, – teigė jis.
L. Šalčius taip pat nurodė, kad žmogui pakankamai judant, nereikia bijoti rūgštinančių organizmą produktų.
„O jeigu dirbame fizinį darbą, daug judame, prakaituojame, nebijokime ir mėsos, ir kitų baltyminių produktų (kurie organizmą rūgština – red.). Visgi jeigu dirbame sėdimą darbą, šių produktų reikėtų naudoti minimaliai – ypač žmonėms, kuriems virš penkiasdešimt“, – sakė L. Šalčius.