Šios organizacijos atėjimas neabejotinai sustiprins Lietuvos gastronomijos pozicijas tiek vietinėje, tiek tarptautinėje arenoje, prisidės prie šalies gastronomijos ateities ir gastronominio turizmo vystymosi – juk vienas iš organizacijos tikslų yra suteikti galimybes mūsų šefams mokytis, dalintis patirtimi ir varžytis.
1987 m. Paulas Bocuse'as Lione sukūrė „Bocuse d'Or“ – neabejotinai vieną prestižiškiausių gastronomijos konkursų pasaulyje. Jis taip pat vadinamas šimtmečio virėju ir gastronomijos popiežiumi.
Konkurse jauni ir talentingi virtuvės meistrai demonstruoja meistriškumą ir išmonę. Be estetikos, techniškumo ir skonių įvairovės čia labai svarbios kultūrinės tradicijos, ekologija, maisto taupymas ir vietiniai ūkiai. „Bocuse d‘Or“ – viena iš didžiausių šefų svajonių. Kaip lenktynininkas svajoja varžytis „Formulės 1“ varžybose, taip šefai svajoja patekti į „Bocuse d‘Or“ Lione, kur kas dvejus metus vyksta „Bocuse d‘Or Grand Finale“ konkursas.
„Bocuse d‘Or Lietuva“ komiteto nariais tapo Evaldas Juška, Martynas Meidus, Vita Bartininkaitė, Tomas Rimydis ir Tadas Eidukevičius – jie prisidės prie organizacijos savo žinių bagažu ir įspūdingomis patirtimis, praversiančiomis mūsų šefų bendruomenei ir gastronominės politikos formavimui užsienyje.
„Tai keturių metų paruošiamasis darbas ir pusantrų metų aktyvios gastronominės diplomatijos rezultatas“ – sako Darius Katinas, „Bocuse d‘Or Lietuva“ prezidentas, žmogus, kurio dėka ši organizacija Lietuvą įtraukė į svarbių gastronominių šalių šeimą. Restoranininkas, vizionierius, šefas, paskutinį dešimtmetį dirbęs ne tik Lietuvoje, bet ir pripažintas profesionalas kitose šalyse, maisto technologo studijas baigęs Vokietijoje, paskutiniu metu vykdęs įvairius projektus tarptautinėje gastronomijoje. Vienas iš paskutinių Dariaus Katino pasiekimų – Šveicarijoje išlaikytas gastronomijos teisėjo egzaminas pas įtakingiausią gastronomijos mokytoją ir teisėją Rudy Mullerį, kuris yra „World Chefs Culinary Competition Committee“ narys.
„Bocuse d‘Or Lietuva“ džiaugiasi, kad atstovaudama šefams, skatins bendradarbiavimą kartu su Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija. „Mes siekiame bendrų tikslų ir pozityvumo, o bendradarbiaudami judėsime link galutinio tikslo, kuris, manau, svarbus daugeliui mūsų – Lietuvos gastronomijos brandos ir stiprybės“, – optimistiškai nusiteikęs D. Katinas.