„Kulinarinio detektyvo“ rubrikoje šįkart karaliavo svogūnų tarta – kietas riešutėlis net gurmanams! Pagaminti lengva ir greita, bet atspėti sudėtį – sudėtinga. Visa tai paaiškėjo po praeivių apklausos, kurios metu jie ragavo su meile pagamintą legendinio kulinaro patiekalą.
Anot Roberto, visa tartos paslaptis slypi tešloje. Kulinarui tinkamą tešlą pavyko pagaminti iš pirmo karto – žinomas vyras neabejoja, kad pavyks ir jums. Svarbiausia – naudoti tikslius reikiamų ingredientų kiekius.
O štai „Vasaros hito“ rubrika padvelkė Ispanija ir itin tinka karštai vasaros dienai – Robertas gamino gaspačo sriubą. Kuo šaltesnė ši sriuba, tuo ji gardesnė. Sriubos gamybai kulinaras siūlo rinktis pomidorus savo sultyse be odelės ir daugybę vasariškų ingredientų: salierų stiebus, žaliąją ir raudonąją paprikas, aitriąją papriką ir kitus.
Sriuba didelį įspūdį paliko ir laidoje apsilankiusiai dainininkei bei grupės „La Forza“ narei Renatai Norvilei. Jaukaus pokalbio metu paaiškėjo, kad Robertas ir Renata – vienas kito gerbėjai. Renatai patinka Roberto kūriniai lėkštėje, o Robertui – Renatos dainų atlikimas scenoje.
Ispaniška gaspačo sriuba
Reikės:
- 5 riekelių keturkampio batono;
- 1 vnt. raudonos paprikos;
- 2 vnt. salierų stiebų;
- 1 vnt. aitriosios paprikos;
- 1 vnt. žalios paprikos;
- 480 g pomidorų be odelės;
- 0,5 litro pomidorų sulčių;
- druskos pagal skonį;
- 1,5 v. š. cukraus;
- šlakelio „Tabasco“ padažo;
- 1 vnt. ilgo agurko;
- kelių vnt. juodos traškios sardinietiškos duonelės su aktyvuota anglimi;
- kelių vnt. šakelių žalių žirnių daigų;
- 1 vnt. prancūziško batono;
- pesto padažo;
- 50 g parmezano sūrio.
Kaip gaminti
Pradėkite nuo batono – nupjovę plutelę iš viisų pusių, jį supjaustykite, užpilkite vandeniu ir palikite išmirkti.
Tuomet į trintuvą sudėkite supjaustytas daržoves: raudoną papriką, salierus, aitriąją papriką ir žalią papriką. Pridėkite konservuotus pomidorus savo sultyse ir viską užpilkite pomidorų sultimis. Išspauskite vandenyje išmirkusias batono riekeles, įberkite druskos, pagardinkite cukrumi, keliais šlakeliais „Tabasco“ padažo ir visą šią masę sutrinkite.
Sriubą supilkite į indus, pagardinkite supjaustytomis raudonomis paprikomis, papuoškite juoda traškia sardinietiška duonele su aktyvuota anglimi ir keliais žalių žirnių daigais bei agurkų makaronais: Robertas juos pasigamino specialiu prietaisu, tačiau tai taip pat galima padaryti agurką tiesiog supjaustant šiaudeliais.
Sriubą patiekite su pjaustytu ir apkeptu prancūzišku batonu (bagete), prieš tai patepę pesto padažu ir pabarstę parmezano sūriu.
„Su Robertu lengviau“ – sekmadieniais, 10.30 val. tik per TV3.