Tai „DVARO“ prekės ženklu pažymėti produktai, kuriuos labai vertinu ir mielai renkuosi gamindamas patiekalus, nes žinau, kad nusivilti neteks.
Tad šiandien parengiau tikrai neeilinį receptą, kuriame viena iš sudėtinių dalių –pienas.
Ši kepta višta – patiekalas, kuris gali pasirodyti keistokas, tačiau neapsigaukite!
Pienas šiame patiekale padaro stebuklus ir nuostabiai suminkštiną mėsą.
Gali būti, kad tokios sultingos vištienos dar nesate ragavę gyvenime! Tad kviečiu išbandyti.
Sultingai ir minkštai keptai vištai paruošti reikės:
- 1 vištos
- 4 šaukštų „Dvaro“ sviesto
- 550 ml riebaus „DVARO“ pieno
- 2 citrinų tarkuotos žievelės
- 10 česnako skiltelių
- šiek tiek šviežio šalavijo
- 1/2 cinamono lazdelės
- druskos ir pipirų
Gamybos eiga
- Vištą nusausiname, apibarstome druska ir pipirais.
- Keptuvėje ant šiek tiek aukštesnės negu vidutinė kaitros ištirpiname sviestą.
- Ant sviesto apkepame vištą, kad apskrustų.
- Į puodą supilame pieną, sudedame česnako skilteles (smulkinti nereikia), tarkuotą citrinos žievelę, cinamono lazdelę, šalavijo lapelius. Viską užverdame.
- Į kepimo indą dedame vištą, ant viršaus supilame užvirtą pieno mišinį.
- Užklojame kepimo folija, pašauname į 190 laipsnių orkaitę 40 minučių.
- Nuimame foliją ir kepame dar 50 min.
- Prieš valgant leidžiame „pailsėti“ 15-20 min.
Tekstas parengtas bendradarbiaujant su AB „Pieno žvaigždės“.