2019 m. tema – tvarus vystymasis, kuris remiasi tausojančia virtuve ir virėjų įsipareigojimu išsaugoti planetą. Šiais metais dėmesys skiriamas Provanso regiono virtuvei.
Vakarienės metu kviečiame pateikti keturis patiekalus: užkandį, karštą patiekalą, sūrį ir desertą. Prie patiekalų turėtų būti siūlomas prancūziškas vynas ir šampanas. Raginama mažiau naudoti riebalų, cukraus ir druskos, daugiau pateikti daržovių ir grūdinių kultūrų.
Jau 1912 metais virtuvės šefas Auguste Escoffier (1846-1935) inicijavo Epikūro vakarienes: tas pats meniu, tą pačią dieną įvairiuose pasaulio miestuose dideliam skaičiui svečių. Renginio tikslas yra pristatyti prancūzų art de vivre, tradicinius produktus, skatinti turistus atrasti Prancūziją. Net trečdalis turistų teigia, kad aplankyti Prancūziją paskatino jos virtuvė, gurmaniški patiekalai, kurie įtraukti į UNESCO nematerialaus kultūros paveldo sąrašą.
Šiais metais Lietuvoje prie prancūziškos vakarienės prisijungė 17 restoranų!
Vilniuje: „Sugamour“, „Šventaragio slėnis“, „NOVO Square“, „Le BonJour“, „Ertlio namas“, „Žuvinė“, „Café de Paris“, „Café Montmartre“, „Meat Steak House“.
Kaune: „Medžiotojų užeiga“, „Monte Pacis“.
Palangoje: „Barbarosa1“, „Vila Komoda“.
Klaipėdoje: „Charlotte“, „Mudu“.
Trakuose: „Fransua terasa“.
Šiauliuose: „Avenue Brasserie“.
Prancūzų institutas Lietuvoje, bendradarbiaudamas su Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija šia proga rengia profesinio meistriškumo kursus. Į Lietuvą atvyksta „Michelin“ žvaigždutės restorano „Le Figuier de Saint-Esprit“ šefai Jordanas Morisset ir Christianas Morisset.