Lietuvės meistrės – vienintelės Europos atstovės Azijoje vyksiančiame kulinarijos konkurse

2018 m. birželio 20 d. 11:10
Lrytas.lt
Kitą savaitę, birželio 27–29 d., Honkonge vyksiančiame tarptautiniame kulinarijos konkurse „Hot Chef Challange“ pirmą kartą varžysis Lietuvos atstovės. 
Daugiau nuotraukų (4)
Daugkartinės tarptautinių čempionatų dalyvės ir prizininkės, virtuvės meistrės Aldona Gečienė, Honorata Lyndo ir Liucija Makovska į Honkongą vyksta Lietuvos Respublikos ambasados Kinijoje kvietimu. Lietuva vienintelė iš Europos šalių deleguoja savo atstoves į šį kulinarijos konkursą, kuris organizuojamas ten pat vyksiančios pasaulinės maisto pramonės parodos „Belt and Road International Food Expo“ metu. 
„Pirmą kartą vykstame į varžybas už Europos ribų. Nors priešingai nei konkursuose, kuriuose jau teko dalyvauti, Honkonge organizatoriai mus žada aprūpinti ir maisto produktais, ir visais būtinais virtuvės įrankiais, jaudulys iš tiesų didelis. 
Visų pirma – laukia keliolika valandų trūksianti kelionė. Antra, teks susirungti su kolegomis iš daugiau nei 80 įvairių pasaulio šalių. Galiausiai, privalome griežtai laikytis konkurso taisyklių – tilpti į numatytą laiką ir pateikti kuo turtingesnio skonio patiekalus pasirinktose kategorijose“, – sako viena iš Lietuvą atstovausiančių virtuvės meistrių Honorata Lyndo, kartu su kolegėmis Aldona Gečiene ir Liucija Makovska „IKA/Culinary Olympics 2016“ Erfurte iškovojusi aukso medalį Regioninėje rungtyje.
Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos narės Honkonge varžysis dviejose konkurso kategorijose – žuvies ir jūros gėrybių bei mėsos. Į pirmąjį ringą stosiančios virtuvės profesionalės gamins patiekalus iš pasirinktų produktų: p. Aldona – iš gruperio file ir krevečių, p. Liucija – jūrų šukučių ir krevečių, o p. Honorata – iš visų trijų produktų. 
Antrajai rungčiai visos Lietuvos atstovės pasirinko ėrieną. „Mėsos kategorijoje jaučiamės stipresnės nei jūros gėrybių, tačiau ir joje mus labai riboja laikas – per valandą turėsime paruošti po tris identiškas porcijas. Dar po 15 min. turėsime pasiruošti ir susitvarkyti po rungties. Daugiausia komisijos balų – iki 50 – skiriama skoniui“, – sako Honorata Lyndo. 
Pasak Aldonos Gečienės, ruošdamosis konkursui, didžiausią dėmesį šefės ir skiria skoniui.
„Norisi sukurti iš tiesų įspūdingus patiekalus iš skirtingų, įdomių ingredientų. Vis tik pradėjus gaminti neretai būna taip, kad norint suspėti laiku, tenka atsisakyti dalies produktų. Gerai apgalvotą, išskirtinį patiekalą esi priversta supaprastinti, kurti, bandyti iš naujo. Tai kainuoja nemažai nerimo ir darbo valandų, kurias tenka atimti iš savaitgalių, laisvalaikio su artimaisiais. Nepaisant to, kulinariniai konkursai, varžybos traukia, nes jose pasisemi naujų idėjų, sužinai daug naujovių“, – sako virtuvės meistrė.
Naujovių Lietuvos atstovės tikisi pasisemti ir iš Honkonge tuo pačiu metu vyksiančios pasaulinės maisto pramonės parodos „Belt and Road International Food Expo“, kurioje birželio 25–27 dienomis žemės ūkio viršūnių susitikime dalyvaus LR Ministerijos atstovai bei šalies ambasadorė Kinijoje Ina Marčiulionytė.
virėjasvirtuvės šefasKonkursas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.