A.Užkalnis neatskleidė, koks tai bus produktas, tačiau patvirtino, kad jis pasirodys netrukus: „Mano produktas jau labai greitai badys akis prekybcentrių lentynose ir siutins nekentėjus, nes bus dar mažiau kur pasislėpti nuo manęs.“
A. Užkalnis kartais yra vadinamas restoranų siaubu arba geruoju angelu (tai priklauso nuo konkretaus maisto įvertinimo). Jo skonį žino visi.
Ar valgytojai priims A. Užkalnio maistą taip pat, kaip priima jo rašymus?
„Labai rūpestingai atsirinkinėjau gamintojų pasiūlymus. Aš niekada neleisčiau savo vardo sieti su prastu produktu. Gyvenimas per trumpas neskaniam maistui, todėl aš praleidau visą vasarą, bandydamas įvairius skonius pasaulyje ir rinkdamas idėjas“, – sakė jis.
A.Užkalnis šiemet keliavo po Italiją, Graikiją, Armėniją ir daugelį kitų šalių ir aplankė dešimtis restoranų – prabangių ir kuklių, uostė ir lietė maisto sudėtines dalis turguose ir parduotuvėse, ir pagaliau nusprendė, koks maistas bus vertas išrankių lietuvių vartotojų.
„Mūsų žmonės labai gerai žino, ką mėgsta. Jiems nelengva įtikti“, – sakė jis. Pasak rašytojo ir maisto kritiko, dar niekas kitas tiek laiko ir jėgų Lietuvoje nėra skyręs maisto produkto tobulinimui.
A.Užkalnis atsisakė nurodyti, kas tai bus: kibinai, kebabai, balandėliai, uogienė ar dešrelės. O gal kas nors kita? „Ateis laikas, ir tai sužinos visi; turėkite kantrybės – netrukus jūs galėsite rasti mano prekes daugumoje parduotuvių ir prekybos centrų“, – sakė A.Užkalnis.
Jis patvirtino, kad prekės bus gaminamos Lietuvoje.