„Open Kitchen“ projektas įkvėptas panašių iniciatyvų, gyvuojančių daugelyje pasaulio didmiesčių – Barselonoje, Liublianoje, Niujorke ir kitur. Šios idėjos esmė – vieną dieną sutartoje miesto vietoje susitinkantys kepėjai, virėjai, restoranų ir kavinių atstovai ar nepriklausomi šefai, viliojantys praeivius savo skanėstais.
Tymo turguje visą vasarą bus galima rasti pačių įvairiausių virtuvių patiekalų – nuo tradicinių desertų iki tikros itališkos picos, gurmaniškų mėsainių, žaliavalgiškų šedevrų, sveikų sumuštinių ir t.t. Pietus, pavakarius ir vakarienę penktadienį ruoš ir praėjusį sezoną pildę vilniečių pageidavimus kavinės ir restoranai, ir tik dabar prie projekto prisijungę ženklai.
Gegužės 22-osios meniu sudaro „Chačapuri“, „Jurgis ir Drakonas“, „Boom Burgers“, „Planeta“, „Maghrib“, „Halės Bistro“, „Raw 42“, „Sweet Morello“, „Kukumuku“, „City Chef“, „Tapas.lt“, kepykla „Modernus Skonis“, „Gyvas Baras“, „Coffee Inn“ bei nepriklausomi šefai Danas ir Vytautas Brėdikis. Čia pat įrengtame bare gėrimus pilstys „Raudonų plytų“ alaus dirbtuvės. Pietauti ar vakarieniauti bus galima patogiai ir niekur neskubant – Tymo turguje bus įrengti stalai, suolai ir skėčiai.
Gardus maistas dar malonesnis, kai jį lydi muzika. Antrąjį sezoną „Open Kitchen“ žada džiuginti ne tik didžėjų kolekcijomis, bet ir gyvais pasirodymais. Pirmasis jų – gyvas elektronikos kilpas pinanti kūrėja Elena Neniškytė, prisistatanti Umiko slapyvardžiu. Taip pat muzikos programoje – pasaulio ritmų ekspertai Souldatov („Tropical Soundclash“) ir iš Mauricijaus kilęs didžėjus Maxï, neseniai į Vilnių persikraustęs iš Singapūro.
„Open Kitchen“ pirmųjų valgytojų lauks 11:30 val., veiksmas Tymo turguje vyks iki 22 val. Visa tai – tiek pirmąjį sezono penktadienį, gegužės 22-ąją, tiek visą vasarą iki pat ankstyvo rudens. Vienintelė išimtis – ypač lietingos dienos.