125 g sviesto,
250 g miltų,
70 g cukraus,
žiupsnio druskos,
2 kiaušinių trynių.
Karamelizuotiems obuoliams reikės:
700 g kietų obuolių,
100 g sviesto,
100 g cukraus.
Iš pradžių paruoškite tešlą. Sviestą, miltus, cukrų ir druską sutrinkite pirštais, kol ji bus smėlinė. Įdėkite kiaušinio trynius ir išminkykite iki vientisos masės. Tešlą uždenkite polietileno plėvele ir 20 minučių palaikykite šaldytuve.
Kol tešla šąla, paruoškite obuolius. Juos nulupkite, išpjaukite sėklas ir supjaustykite riekelėmis.
Užkaiskite keptuvę, kurią galima kišti į orkaitę. Joje ištirpinkite sviestą, suberkite cukrų ir maišykite. Kai cukrus ištirps, sudėkite obuolius išgaubta puse į apačią.
Kaitinkite ant nedidelės ugnies, kol cukrus virs karamele ir obuoliai šiek tiek suminkštės.
Atšalusią tešlą iškočiokite ant miltais pabarstyto stalo. Iškočiotas lakštas turi būti šiek tiek didesnis už kepimo formą.
Uždėkite lakštą ant keptuvės ir užlenkite tešlos kraštus. Peiliu keliose vietose pabadykite tešlą, kad išeitų oras.
Įkaitinkite orkaitę iki 240 laipsnių ir kepkite pyragą apie 10 min. Ištraukę dar kelias minutes palaukite, kad šis kiek pravėstų.
Pyragą su kepimo forma apverskite ant lėkštės. Tinka valgyti su ledais ar šviežiomis uogomis.