REIKĖS:
1 kg bulvių 6 kiaušinių 400 g pomidorų
2 česnako skiltelių
100 ml vištienos sultinio
4 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus
saujelės smulkintų svogūnų laiškų
1 valgomojo šaukšto smulkintų žalumynų
(bazilikų, laiškinių česnakų ir kt.)
druskos, maltų pipirų
GAMINIMAS
Bulves nuskuskite ir supjaustykite griežinėliais. Į keptuvę įpilkite 2 valgomuosius šaukštus aliejaus, įkaitinkite, sumeskite bulves ir apkepkite jas iš abiejų pusių. Tada įpilkite 100 ml vandens. Pasūdykite ir troškinkite, iki bulvės taps beveik minkštos. Dabar nuimkite nuo ugnies ir palikite šiek tiek ataušti.
Išplakite šakute kiaušinius, sumeskite smulkintus svogūnų laiškus, sudėkite paruoštas bulves, pasūdykite, pagardinkite pipirais, suberkite smulkintus žalumynus. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus, supilkite į ją paruoštą kiaušinių bei bulvių mišinį ir uždengę kepkite ant mažos ugnies apie 8 minutes. Apverskite ir pakepkite dar 3 minutes. Supjaustykite paruoštą tortiliją trikampiais (kaip picą) ir patiekite su pomidorų užpilu.
Pomidorų užpilas. Smulkiais gabalėliais supjaustykite pomidorus, susmulkinkite česnaką, viską sudėkite į keptuvėlę, užpilkite valgomuoju šaukštu karšto alyvuogių aliejaus ir trumpai pakepkite. Tada supilkite sultinį, įberkite druskos, pipirų ir šiek tiek patroškinkite.
Galima valgyti ir šiltą, ir atšaldytą.