Baltieji rūmai: Rusijai nepavyko sutrukdyti rinkimams Moldovoje

2024 m. spalio 21 d. 20:55
Rusija nesutrukdė Moldovos rinkimams, taip pat ir referendumui dėl stojimo į Europos Sąjungą, pirmadienį pranešė Baltieji rūmai.
Daugiau nuotraukų (1)
Referendumas įvyko labai maža balsų persvara, o proeuropietiškai nusiteikusi dabartinė prezidentė Maia Sandu sugebėjo užimti pirmąją vietą svarbiuose rinkimuose.
Maskva „aktyviai stengėsi sutrukdyti Moldovos rinkimams ir jos integracijai į Europą“, tačiau „Rusijai nepavyko: kaip rodo rezultatai, Moldovos demokratija yra stipri“, – žurnalistams sakė Nacionalinės saugumo tarybos atstovas spaudai Johnas Kirby.
J. Kirby ne kartą perspėjo, kad Rusija siekia kištis į Moldovos reikalus, o praėjusią savaitę pareiškė, kad Maskva savo pastangoms išleido milijonus dolerių.
Lapkričio 3 dieną M. Sandu, tikėtina, laukia sunkus antrasis prezidento rinkimų turas, ir J. Kirby sakė, kad „turime daug pagrindo manyti, jog rusai bandys paveikti ir antrąjį turą“.
„Turime užtikrinti tolimesnį darbą su moldavais... ir garantuoti, kad antrasis rinkimų turas vyktų tokiu būdu, kuris gerbtų ir atitiktų Moldovos rinkėjų troškimus“, – pridūrė jis.
 
 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.