Japoniją glumina paslaptingos senolių mirtys

Jokohamos miesto ligoninėje paslaptingai mirė 48 garbaus amžiaus žmonės. Painioje žmogžudystės byloje aiškėja, kad dešimtys japonų nunuodyti per lašelines, į kurias buvo įleista dezinfekcinių medžiagų.

Žudynės vyko Jokohamos ligoninėje.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Žudynės vyko Jokohamos ligoninėje.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Žudynės vyko Jokohamos ligoninėje.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Žudynės vyko Jokohamos ligoninėje.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

„The Guardian“ ir „Lietuvos rytas“ inf.

Oct 4, 2016, 1:06 PM, atnaujinta May 11, 2017, 12:22 PM

Iš pradžių Japonijos teisėsauga tyrė tik dviejų 88 metų vyrų Nobuo Yamaki ir Sozo Nishikawos mirtį – jų gyvybės viena po kitos užgeso rugsėjo viduryje. Abu buvo nunuodyti, o vieno jų lašelinės maišelyje buvo aptikta nedidelė skylutė.

Netrukus tyrimas buvo praplėstas – įtrauktos dar 46 senolių mirtys, ištikusios nuo liepos pradžios. Visi jie buvo gydomi tame pačiame aukšte Jokohamos miesto ligoninėje kaip ir du kiti nužudyti vyrai.

Ligoninės darbuotojai praėjusią savaitę pranešė suradę tame pačiame gydymo įstaigos skyriuje dar 10 subadytų nenaudotų lašelinių maišelių.

Nors policija kol kas neįvardijo įtariamojo, teigiama, kad su nusikaltimu siejamas asmuo turėjo medicininių žinių ir ryšių su ligonine – galbūt buvo ir jos darbuotojas.

Mat kai N.Yamaki ir S.Nishikawa buvo nužudyti, ligoninė pašaliniams buvo užrakinta, o joje dirbo vos keletas budinčių medikų – tuo metu Japonijoje buvo trijų dienų atostogos.

Užrakintas pastatas buvo stebimas apsauginių visą naktį.

Abu vyrai buvo nunuodyti chemine medžiaga, kuri naudojama dezinfekuojant. Ši medžiaga laikoma slaugytojų poste.

Iš pradžių ligoninės personalas neįtarė, kad įvyko žmogžudystės. Mat tame skyriuje, kur buvo nužudyti vyrai, gydomi sunkiomis ir mirtinomis ligomis sergantys vyresnio amžiaus pacientai.

Vis dėlto kai per kelis mėnesius mirė itin daug žmonių, ligoninės darbuotojai ėmė įtarti, kad tai vyksta ne dėl ligų.

„Dėl mūsų ligoninės pobūdžio mirtis nėra didelė retenybė, tačiau pastebėjome, kad mirštančiųjų skaičius pamažu ėmė augti“, – tikino ligoninės personalas.

Tiesa, veiksmų griebtasi kiek per vėlai. Mat policija dabar negalės ištirti dalies žudiko aukų – jų kūnai jau kremuoti.

Šis tyrimas vykdomas praėjus dviem mėnesiams po to, kai Japonijoje buvęs slaugytojas Satoshi Uematsu nužudė 19 neįgaliųjų centro pacientų ir dar 27 sužeidė. Tai buvo baisiausios masinės žudynės Japonijoje nuo Antrojo pasaulinio karo laikų.

26-erių S.Uematsu anksčiau rašė laišką Japonijos parlamento pirmininkui prašydamas įteisinti eutanaziją neįgaliesiems. O po arešto žudikas policijai pasakė: „Norėčiau, kad neįgalieji pradingtų.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.