Smaližė meška užtraukė pareigūnų rūstybę

Kanados Albertos provincijoje esančiam zoologijos sodui buvo iškelta baudžiamoji byla už tai, kad jo darbuotojai sugalvojo netikėtą pokštą – išvažiuoti su jame gyvenančia meška į miestą nusipirkti ledų.

Zoologijos sodo darbuotojai teigė, kad meška pavojaus visuomenei nekėlė. Restoranas tuo metu nedirbo, o gyvūnas buvo laikomas pririštas grandine.
Zoologijos sodo darbuotojai teigė, kad meška pavojaus visuomenei nekėlė. Restoranas tuo metu nedirbo, o gyvūnas buvo laikomas pririštas grandine.
Daugiau nuotraukų (1)

„The Guardian“ ir „Lietuvos rytas“ inf.

Jun 16, 2018, 12:43 PM

Privačiam zoologijos sodui kaltinimai buvo pareikšti, kai socialiniuose tinkluose išplito vaizdo įrašas, kuriame matyti, kaip mešką, sėdinčią keleivio sėdynėje, per langą greitojo maisto restorano darbuotojas maitina ledais.

Įraše vienų metų kadjakinis rudasis lokys, vardu Berkley, gyvenantis Inisfeilio miesto zoologijos sode, viduržiemį entuziastingai laižė ledus.

Žmonėms ėmus kritikuoti tokį zoologijos sodo darbuotojų elgesį, vaizdo įrašas buvo pašalintas.

Zoologijos sodo darbuotojai teigė, kad meška jokios grėsmės visuomenei nekėlė. Pokštas sumanytas dar prieš restorano darbo valandas, o Berkley visą laiką buvo laikomas pririštas grandine.

Albertos gyvūnų apsaugos pareigūnai teigia, kad zoologijos sodui ir jo savininkams buvo pareikšti kaltinimai.

Zoologijos sodas kaltinamas nepranešęs provincijos vyriausybei, kad pavojinga meška paliks zoologijos sodą.

Kaltinimai taip pat pareikšti dėl zoologijos sodo veiksmų 2017 metais, kai tik į sodą atkeliavęs našlaitis Berkley kas vakarą su darbuotojais keliaudavo į jų namus, kad būtų galima jį penėti iš buteliuko naktį.

Sodo direktoriaus Dougo Boso teigimu, nėra nieko bloga, kad jie mešką nusivežė paragauti ledų, bet jie suklydo pamiršdami apie tai informuoti pareigūnus. Jis pripažino iškeltus kaltinimus.

„Padarėme klaidą. Man labai gėda“, – teigė D.Bosas.

Direktorius pasakojo, kad zoologijos sodo meškos yra gerai ištreniruotos.

Jų negalima palyginti su laukiniais gyvūnais, jos dažnai dalyvauja reklamų filmavimuose.

„Vienoje jų mūsų meška parduotuvėje vaikščiojo tarp lentynų“, – pasakojo D.Bosas.

Provincijos pareigūnai nurodė, kad nuo šiol zoologijos sodui bus taikomi griežtesni gyvūnų transportavimo reikalavimai. Gyvūnus transportuoti bus galima tik narvuose ar specialiose dėžėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.