Jūsų nėra „Facebook“? Esate potencialus teroristas!

Vokiečių psichologas Christophas Mölleris atkreipė dėmesį į faktą, kad nei norvegų teroristas Andersas Breivikas, nei JAV Auroros miesto kino teatre neseniai išpuolį surengęs Jamesas Holmesas neturėjo „Facebook“ paskyros. Šiuo pagrindu mokslininkas sukūrė ištisą teoriją apie maniakų, surengusių masines žudynes įvairiose šalyse, asmenybes, rašo newsru.com.

„Facebook“ profilio nebuvimas gali būti pirmasis požymis, leidžiantis įtarti apie žmogaus asmenybės asocialumą.<br>123rf
„Facebook“ profilio nebuvimas gali būti pirmasis požymis, leidžiantis įtarti apie žmogaus asmenybės asocialumą.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 31, 2012, 8:28 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 4:53 PM

Ch. Möllerio manymu, „Facebook“ profilio nebuvimas gali būti pirmasis požymis, leidžiantis įtarti apie žmogaus asmenybės asocialumą. Ateityje tokie pastebėjimai galbūt padės aptikti potencialius nusikaltėlius, kol jie dar nepadarė nusikaltimo.

Esą, ne veltui darbdaviai, prieš ką nors priimdami į darbą, taip pat dažnai atkreipia dėmesį į tą informaciją, kurią žmogus publikuoja socialiniame tinkle.

Jeigu žmogus iš viso neturi profilio, jo kandidatūra net nesvarstoma. Laikoma, kad toks žmogus arba kažką slepia, arba tiesiog neturi draugų, tai yra, jis asocialus.

Iki šiol dažniau pasigirsdavo pranešimų apie psichologus, siūlančius maniakų ieškoti socialiniuose tinkluose, o ne anapus jų, taip pat įspėjančius, kad socialinių tinklų plėtra didina nekontroliuojamų poelgių riziką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.