Karas Ukrainoje. V. Zelenskis įvardijo „tris kelius Ukrainai“ po JAV rinkimų, pranešama apie galima rusų provokaciją Baltarusijoje

2024 m. spalio 18 d. 06:21
Nuolat pildoma
Rusijos invazijai į Ukrainą tęsiantis trečius metus, Kyjivo pajėgos toliau gina savo laisvę ir teritoriją nuo intensyvių okupantų atakų, nukreiptų į karinę ir civilinę infrastruktūrą bei bando atremti okupantų veržimąsi. Tiesa, karinius veiksmus Ukraina dabar atlieka ne tik savo, bet ir Rusijos teritorijoje.
Daugiau nuotraukų (31)
Ukrainos prezidento administracijos vyriausiasis patarėjas Mychailo Podoliakas pabrėžė Volodymyro Zelenskio paviešinto „Pergalės plano“ svarbą. M.Podoliakas pabrėžė, kad dokumentas aiškiai sudėlioja „karo pabaigos logiką“, pagal kurią aišku, ką turi daryti Ukraina ir jos partneriai.
Paviešintame plane yra sąrašas Rusijos gilumoje esančių taikinių, į kuriuos reikėtų smogti, siekiant sumažinti agresorių karinį potencialą. Pabrėžiama, kad smūgiai yra būtini Ukrainos pergalei pasiekti.
JAV ambasadorė NATO Julianne Smith paskelbė, kad NATO šiuo metu neturi planų artimiausioje ateityje pakviesti Ukrainos į aljansą.
Pagal Rusijos prezidento Vladimiro Putino pergalės teoriją Rusijos pajėgos nuolat ir neribotą laiką vykdys puolimo operacijas Ukrainoje, tačiau „ši strategija greičiausiai lems reikšmingą Rusijos kareivių ir įrangos išeikvojimą“, sakoma Vašingtone įsikūrusio Karo tyrimų instituto (ISW) pranešime.
Dėl to Rusijos pajėgos turės sumažinti puolimo tempą bent kai kuriuose fronto ruožuose, o tai „suteiks Ukrainos pajėgoms galimybių pulti ir galbūt perimti iniciatyvą mūšio lauke šiose zonose“, teigia analitikai.
Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis trečiadienį pristatė savo ilgai lauktą Pergalės planą, kaip užbaigti Rusijos invaziją, atmetantį bet kokias teritorines nuolaidas ir raginantį sustiprinti Vakarų paramą.
Sekite svarbiausias karo Ukrainoje naujienas su Lrytas.
UkrainaRusijaVolodymyras Zelenskis
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.