Dėl V. Zelenskio plano – Maskvos grasinimai: tai gali sukelti tiesioginį NATO ir Rusijos konfliktą

2024 m. spalio 16 d. 17:45
Trečiadienį Maskva sukritikavo Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio paskelbtą Pergalės planą, pareiškusi, kad jis gali sukelti tiesioginį NATO ir Rusijos konfliktą.
Daugiau nuotraukų (3)
„Jis stumia NATO nares į tiesioginį konfliktą su mūsų šalimi ir vėl primygtinai reikalauja leidimo naudoti ilgojo nuotolio ginklus Rusijos teritorijoje“, – sakė Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova, turėdama galvoje prezidentą V. Zelenskį.
Anksčiau trečiadienį Vokietijos kancleris Olafas Scholzas trečiadienį pareiškė, kad Berlynas nori ištirti būdus, kurie leistų užbaigti Rusijos invazijos sukeltą konfliktą Ukrainoje.
„Be aiškios paramos Ukrainai, atėjo laikas mums padaryti viską, ką galime, kad išsiaiškintume, kaip pasiekti tokią padėtį, jog šis karas nesitęstų be galo“, – Vokietijos parlamentui sakė O. Scholzas.
Jis sakė esąs atviras deryboms, kuriose dalyvautų Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas.
„Kai mūsų klausia, ar kalbėsimės ir su Rusijos prezidentu, mes atsakome: „Taip, būtent taip“, – sakė O. Scholzas.
Vis dėlto kancleris pridūrė, kad „sprendimai niekada nebus priimti per ukrainiečių galvas ir be mūsų artimų partnerių sutikimo“.
Vokietija yra antra po JAV didžiausia Ukrainos karinė rėmėja.
O. Scholzo pasisakymas nuskambėjo tą pačią dieną, kai Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pristatė savo ilgai lauktą Pergalės planą, kaip užbaigti Rusijos invaziją, atmetantį bet kokias teritorines nuolaidas ir raginantį sustiprinti Vakarų paramą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.