Izraelio kariuomenė: „Hezbollah“ į Izraelį paleido apie 90 raketų

2024 m. rugsėjo 21 d. 17:53
Papildyta
Izraelio armija pranešė Pietų Libane sunaikinusi tūkstančius raketų paleidimo įrenginių
Daugiau nuotraukų (1)
Izraelio armija šeštadienį pranešė „keletu smūgių“ Pietų Libane sunaikinusi tūkstančius raketų paleidimo įrenginių ir 180 taikinių.
Po pietų paskelbtame „Telegram“ įraše Izraelio gynybos pajėgos (IDF) nurodė, kad oro pajėgos per pastarąją valandą pataikė į tūkstančius paleidimo įrenginių, „kurie buvo paruošti nedelsiant panaudoti šaudymui į Izraelio teritoriją“.
Ji teigė, kad ir toliau veiks siekdama „trikdyti ir pakirsti „Hezbollah“ pajėgumus ir teroro infrastruktūrą“.
Vėliau Izraelio kariuomenė patvirtino, kad šeštadienio vakarą smūgiuos daugiau „Hezbollah“ taikinių Libane,
Kariuomenė „šiuo metu smogia į teroristinei organizacijai „Hezbollah“ priklausančius taikinius Libane“, patikslinama pranešime.
Kariuomenė pranešė, kad Izraelį iš Libano per pastarąją dieną į Izraelį buvo paleista apie 90 sviedinių.
Anksčiau šeštadienį skelbta, kad Vokietija ragina imtis skubių priemonių įtampai Artimuosiuose Rytuose numalšinti, baiminantis, kad Izraelio karas prieš „Hamas“ Gazos Ruože gali išplisti į Libaną.
„Mums skubiai reikia konkrečių priemonių Artimuosiuose Rytuose, kad sušvelnintume padėtį ir išvengtume daugiau civilių aukų“, – rašė Vokietijos užsienio reikalų ministerija socialiniame tinkle X.
Tuo metu Libano ministras pirmininkas Najibas Mikati šeštadienį pranešė atšaukiąs kelionę į Jungtinių Tautų Generalinę Asamblėją ir pasmerkė „siaubingas žudynes“ per mirtinus išpuolius Libane, dėl kurių kaltinamas Izraelis.
N.Mikati pareiškime paaiškino, kad atšaukė savo kelionę „atsižvelgdamas į įvykius, susijusius su Izraelio agresija Libane“, po to, kai šią savaitę Izraelis smogė pietiniams Beiruto priemiesčiams ir atakavo „Hezbollah“ įrenginius.
„Hezbollah“Kariuomenėraketos
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.