Iš V. Zelenskio – žinios apie Kursko operaciją: kasdien veikiame būtent taip, kaip planavome (3)

2024 m. rugsėjo 16 d. 06:50
Papildyta
Rusijos invazijai į Ukrainą tęsiantis trečius metus, Kyjivo pajėgos toliau gina savo laisvę ir teritoriją nuo intensyvių okupantų atakų, nukreiptų į karinę ir civilinę infrastruktūrą bei bando atremti okupantų veržimąsi. Tiesa, karinius veiksmus Ukraina dabar atlieka ne tik savo, bet ir Rusijos teritorijoje.
Daugiau nuotraukų (32)
Rusija norėtų užbaigti prieš Ukrainą pradėtą karą iki 2025 m. pabaigos arba 2026 m. pradžios. Be to, Maskva tikisi jį užbaigti savo pergale.
Tai pareiškė Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiosios žvalgybos valdybos viršininkas Kirilas Budanovas Kijeve vykusioje 20-ojoje metinėje konferencijoje YES (Jaltos Europos strategija). Pasak jo, 2025 m. – 2026 m. pradžios orientyras Kremliui yra kertinis, skelbia portalas „Unian“.
Vokietijos kancleris Olafas Scholzas atmeta galimybę ateityje perduoti ilgojo nuotolio tikslius ginklus Ukrainai, nepaisant to, ką nuspręs NATO partneriai, informuoja dpa.
Baltųjų rūmų atstovė spaudai Karine Jean-Pierre penktadienį pareiškė, kad Rusijos vadovo Vladimiro Putino grasinimai, jog leidimas Ukrainai pradėti Vakarų raketų smūgius prieš Rusiją reikštų tiesioginį NATO ir Europos šalių įsitraukimą į karą Ukrainoje, yra „labai pavojinga retorika, tačiau tai nėra nieko naujo“.
Volodymyras Zelenskis papasakojo, kaip atsirado ketinimas pristatyti taikos Ukrainoje planą įtakingiausiems JAV politikams, taip pat apie prieš du mėnesius įvykusį pokalbį telefonu su Donaldu Trumpu.
„Esu pasirengęs pasidalinti (planu) su prezidentu Joe Bidenu, – sakė Ukrainos lyderis. – Tada, žinoma, manau, kad būtų sąžininga ir teisinga pasidalinti ir su dviem kandidatais – Donaldu Trumpu ir Kamala Harris“.
Sekite svarbiausias karo Ukrainoje naujienas su lrytas.lt.
UkrainaRusijaVolodymyras Zelenskis
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.