Po Ukrainos smūgio – sprogimai ir liepsnos Rusijos naftos perdirbimo gamykloje: ataką užfiksavo vaizdo įraše Liepos 22-osios įvykiai

2024 m. liepos 22 d. 06:14
Papildyta
Rusijos invazijai į Ukrainą tęsiantis trečius metus, Kijevo pajėgos toliau gina savo laisvę ir teritoriją nuo intensyvių okupantų atakų, nukreiptų į karinę ir civilinę infrastruktūrą bei bando atremti okupantų veržimąsi.
Daugiau nuotraukų (58)
Rusija puolamosiose operacijose Ukrainoje vis dažniau pasitelkia nereguliarias pajėgas, pareiškė Jungtinės Karalystės gynybos ministerija. Socialiniame tinkle „X“ paskelbtame pranešime ministerija teigia, kad Maskva naudoja pajėgas, kurios yra „nepasirengusios ir neapmokytos“.
Nereguliariosios pajėgos – tai kariai, kurie nepriklauso reguliariosioms ginkluotosioms pajėgoms, policijai ar kitoms vidaus saugumo pajėgoms.
Lenkija savo ruožtu pareiškė, jog savo turimus naikintuvus MiG-29 gali perduoti Ukrainai po pusmečio, priklausomai nuo to, kada Lenkija gaus modernių naikintuvų iš JAV. Apie tai naujienų agentūrai „Ukrinform“ komentavo buvęs Lenkijos gynybos ministras Januszas Onyszkiewiczius.
Pasak jo, likusių lenkiškų naikintuvų MiG-29 perdavimas Ukrainai priklausys nuo to, kada Lenkijos karinėms oro pajėgoms bus pristatyti JAV naikintuvai F-35. Jis mano, kad tai galėtų užtrukti apie pusę metų.
Tuo tarpu buvęs JAV prezidento Donaldo Trumpo patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Johnas Boltonas pareiškė, kad buvęs JAV prezidentas neįsivaizduoja, kaip užbaigti karą Ukrainoje. „Tai beprotybė. Jis neturi jokio supratimo, kaip ketina derėtis ir užbaigti šį karą“, – CNN sakė J.Boltonas.
Sekite svarbiausias karo Ukrainoje naujienas su lrytas.lt.
UkrainaRusijaVladimiras Putinas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.