Maskvoje – didelis gaisras: spėjama, kad dega lėktuvų projektavimo ir gamybos įmonė Birželio 13-osios įvykiai

2024 m. birželio 13 d. 06:23
Papildyta
Rusijos invazijai į Ukrainą tęsiantis trečius metus, Kijevo pajėgos toliau gina savo laisvę ir teritoriją nuo intensyvių okupantų atakų, nukreiptų į karinę ir civilinę infrastruktūrą bei bando atremti okupantų veržimąsi.
Daugiau nuotraukų (43)
Rusija ir Baltarusija antradienį pradėjo antrąjį taktinio branduolinio ginklo pratybų etapą. Kremlius tai pavadino atsaku į tariamas JAV ir jų sąjungininkių provokacijas.
„Šios provokacijos vyksta kasdien, todėl tokios pratybos ir kovinio pajėgumo išlaikymas mums yra labai svarbu“, – antradienį pareiškė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas, kurį cituoja rusų naujienų agentūros.
Anot Lenkijos užsienio reikalų ministro Radosławo Sikorskio, Rusija kelia grėsmę tiek Ukrainai, tiek Lenkijai. Ji mano, kad Maskva gali laikyti Kaliningrado srityje, netoli Lenkijos sienos, 100 branduolinių kovinių galvučių. Taip pat R. Sikorskis pabrėžia, kad Rusijos ataka prieš ES nėra kažkas neįmanomo.
Tuo tarpu anot „Business Insider“,  Rusijos kariuomenė prarado puikią galimybę atidaryti naują frontą Ukrainoje -rusams pradėjus puolimą Charkovo srityje Ukraina atsidūrė ypač pažeidžiamoje vietoje, tačiau po keturių savaičių Rusijos pajėgos sustojo.
Karališkojo Jungtinių paslaugų instituto bendradarbis Nickas Reynoldsas „Business Insider“ aiškino, kad jei Rusija būtų laukusi, kol galės į fronto liniją patraukti daugiau apmokytų dalinių, jos pajėgos „galėjo bent jau pradėti apsupti Charkovą ir kontroliuoti pagrindinius greitkelius“.
Sekite svarbiausias karo Ukrainoje naujienas su lrytas.lt.
RusijaUkrainaUkrainos kariai
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.