Žiniasklaida: JAV ir Jungtinė Karalystė padeda Izraeliui ieškoti įkaitų

2024 m. birželio 10 d. 14:25
Jungtinės Valstijos ir Jungtinė Karalystė, anot žiniasklaidos, padėjo Izraeliui rengtis karinei operacijai, per kurią šeštadienį buvo išgelbėti keturi Gazos Ruože laikomi įkaitai. Be kita ko, dėl šios tarptautinės pagalbos Izraelio žvalgyba daro pažangą ieškant įkaitų, rašo „The New York Times“.
Daugiau nuotraukų (1)
JAV pajėgos nuo „Hamas“ teroro atakos spalio 7 d. žvalgybiniais dronais žvalgo palestiniečių teritoriją. Šie negali kartografuoti „Hamas“ tunelių tinklo, tačiau geba termovizorinėmis kameromis prie įėjimų ir išėjimų atpažinti teroristus, teigia laikraštis. Izraelio bepiločiai aprūpinti tokia pat įranga, tačiau pasitelkiant daugiau dronų ilgesnį laiką galima žvalgyti didesnes teritorijas. Surinkta informacija apie įkaitų buvimo vietą neretai yra fragmentiška, tačiau suteikia duomenų apie tai, kada yra tinkamas metas bandyti išlaisvinti pagrobtuosius.
Savaitgalį surengta karinė operacija buvo repetuojama kelias savaites, rašo „The Washington Post“. Be kita ko, buvo pastatyti pastatų Nuseirate, kuriuose, kaip manyta, yra įkaitų, modeliai.
Per išlaisvinimo akciją, „Hamas“ kontroliuojamo Gazos Ruožo sveikatos ministerijos duomenimis, žuvo 274 palestiniečiai ir 700 buvo sužeisti. Izraelio kariuomenės atstovas Danuelis Hagaris šeštadienio vakarą kalbėjo apie mažiau nei 100 žuvusiųjų.
Izraelio informacija, Gazos Ruože vis dar yra 120 įkaitų. Žvalgyba spėja, kad grupė įkaitų laikomi netoli „Hamas“ lyderio Jihia al-Sinwaro, teigiama „The New York Times“ straipsnyje. Saugantiesiems įkaitus duotas nurodymas šiuos sušaudyti, jei bus užklupti Izraelio dalinių. „Hamas“ tvirtinimu, per gelbėjimo operaciją šeštadienį žuvo ir įkaitų. Šių duomenų nepriklausomai patikrinti nėra galimybės.
JAVJungtinė Karalystėįkaitai
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.