Izraelis iš Libano atakuotas dronais

Izraelio šiaurė, anot Izraelio karinių šaltinių, atakuota dronais. Keli bepiločiai ankstų penktadienio rytą įskrido į Izraelio oro erdvę, mažiausiai vienas buvo numuštas virš atviros jūros, pranešė „Kan“ radijas, remdamasis kariuomene. Žalos nepadaryta, žmonės nenukentėjo.

Gazos Ruožas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Gazos Ruožas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-05-17 12:44, atnaujinta 2024-05-17 14:32

Atsakomybę už dronų paleidimą prisiėmė Libano „Hezbollah“ kovotojai. Jų taikinys esą buvo vieno artilerijos bataliono būstinė netoli Gaatono kibuco.

Ankstesnę parą per panašią dronų ataką šiauriniame pasienio mieste Metuloje buvo sunkiai sužeistas Izraelio karys. „Kan“ radijo duomenimis, jo būklė penktadienį buvo kritinė.

Nuo Gazos karo pradžios „Hezbollah“ iš Libano, be kita ko, raketomis ir artilerijos sviediniais atakuoja Izraelio šiaurę – solidarizuodamasi su „Hamas“ Gazoje, kaip teigia pati grupuotė.

Izraelis apšaudo „Hezbollah“ pozicijas, kurios, ant JT Saugumo Tarybos rezoliucijos, neturėtų būti taip arti sienos. Tai didžiausia eskalacija nuo antrojo Libano karo 2006–aisiais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.