V. Putinas: Ukraina Rusijai yra „gyvybės ir mirties“ klausimas

Įvykiai Ukrainos kovų lauke Rusijai yra „gyvybės ir mirties“ klausimas, galintis nulemti jos likimą, sekmadienį transliuotoje kalboje pareiškė prezidentas Vladimiras Putinas.

V. Putinas<br>EPA- ELTA nuotr.
V. Putinas<br>EPA- ELTA nuotr.
V. Putinas<br>Reuters/Scanpix nuotr.
V. Putinas<br>Reuters/Scanpix nuotr.
V. Putinas<br>EPA-ELTA nuotr.
V. Putinas<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2024-02-18 17:33

Kremlius beveik dvejus metus trunkantį konfliktą ne kartą yra įvardijęs kaip kovą už Rusijos išlikimą, siekdamas sutelkti patriotines nuotaikas tarp gyventojų, kurių daugelis abejingai žiūri į puolimą.

„Manau, kad mums patiems, o ypač mūsų klausytojams ir žiūrovams užsienyje, vis dar svarbu suprasti mūsų mąstymo būdą, – sakė V. Putinas interviu valstybinei televizijai. – Viskas, kas vyksta Ukrainos fronte: jiems tai jų taktinių pozicijų gerinimas, o mums tai – mūsų likimas, gyvybės ir mirties klausimas.“.

V. Putinas atsakė į klausimą apie dviejų valandų trukmės interviu, kurį jis davė JAV pokalbių laidos vedėjui Tuckeriui Carlsonui ir kurį Kremlius panaudojo savo naratyvui apie konfliktą propaguoti.

Tame interviu V. Putinas ilgai kalbėjo apie Rusijos istoriją ir nuolat kvestionavo Ukrainos valstybingumą, tuo sukeldamas Kijevo ir Vakarų pyktį.

„Vakarų klausytojui, žiūrovui tai nebuvo lengva. Juo labiau amerikiečiams, – atsakė V. Putinas, paklaustas apie savo ilgus samprotavimus apie istoriją per interviu T. Carlsonui.

„Jungtinių Valstijų istorija trunka 300 metų, o aš pradėjau 862 metais. Todėl manau, kad amerikiečių auditorijai nebuvo lengva tai suprasti“, – pareiškė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.