FTB agentai sulaikė uzbekus, troškusius kariauti Sirijoje

FTB sulaikė tris užsieniečius, gyvenusius Niujorko Bruklino rajone ir bandžiusius prisidėti prie

Niujorko policijos komisaras Williamas Brattonas pranešė, kad pareigūnai įdėmiai seka potencialius teroristus.<br>AP nuotr.
Niujorko policijos komisaras Williamas Brattonas pranešė, kad pareigūnai įdėmiai seka potencialius teroristus.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 26, 2015, 9:41 AM, atnaujinta Jan 12, 2018, 6:38 AM

Du iš šių vyrų grasino nužudyti policijos pareigūnus ir FTB agentus, jei šie neleis jiems važiuoti į Siriją. FTB susidomėjo minėtais vyrais prieš kelis mėnesius, kai uzbekų internetiniuose puslapiuose pasirodė jų žinutės.

Vienoje iš jų jie žadėjo nužudyti JAV prezidentą Baracką Obamą: „Dabar esame JAV, ginklų neturime. Bet, kol esame čia, gal galime tapti kankiniais? Ar užtektų nušauti B. Obamą ir tada nusišauti patiems? Tai išgąsdintų bedievius“.

Uzbekai 24-erių Abdurasulas Jurabojevas ir 30 metų Abroras Habibovas bei 19-metis Achoras Saidachmetovas iš Kazachstano kaltinami prisidėję prie informacijos teikimo užsienio teroristinei organizacijai.

A. Saidachmetovas buvo sulaikytas viename oro uostų, kai bandė išvykti į Turkiją. A. Jurabojevas turėjo bilietus į Stambulą kitam mėnesiui. A. Habibovas kaltinamas rėmęs kitus įtariamuosius finansiškai.

Jei teismas šiuos vyrus pripažins kaltais, jiems gresia 15 metų kalėjimo. JAV sulaikyta apie 20 žmonių, kurie norėjo išvykti į Siriją kovoti kartu su IS.

Anot duomenų, per pastaruosius trejus metus daugiau nei 20 tūkst. užsieniečių išvyko kovoti į Iraką ir Siriją. 4000 iš jų – Vakarų Europos gyventojai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: diskusija po pirmojo prezidento rinkimų turo