Kremlius: D. Trumpas siuntė COVID-19 testus V. Putinui vykstant „tarptautiniams mainams“

2024 m. spalio 10 d. 13:42
Pandemijos metu tuometinis Jungtinių Valstijų prezidentas Donaldas Trumpas Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui siuntė COVID-19 testus, ketvirtadienį pareiškė Kremlius, taip patvirtindamas vienoje naujoje knygoje pasirodžiusį atitinkamą teiginį, ir pridūrė, kad tai esą buvo tarptautinių mainų dalis.
Daugiau nuotraukų (3)
Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas žurnalistams sakė, kad „pirmieji testai veikė prastai ir iš pradžių nebuvo užtektinai įrangos (...) visos šalys bandė kažkaip tarpusavyje mainytis. Mes JAV nusiuntėme ventiliatorių, o jie mums atsiuntė šiuos testus“.
Pasak D. Peskovo, tai vyko „pandemijos pradžioje“. Atstovas nurodė, kad testai „tuo metu buvo retenybė“.
Naujoje garsaus žurnalisto Bobo Woodwardo knygoje „Karas“ („War“) rašoma, kad D. Trumpas palaiko asmeninius santykius su V. Putinu net ir tokiu metu, kai vykdo rinkiminę kampaniją siekdamas dar vienos kadencijos JAV prezidento poste.
B. Woodwardas cituoja neįvardytą D. Trumpo padėjėją, kuris nurodė, kad jiedu nuo 2021 m. galėjo kalbėtis iki septynių kartų, nepaisant JAV pastangų padėti Ukrainai priešintis visapusiškam Rusijos puolimui.
Knygos ištraukose, kurias antradienį paskelbė laikraštis „The Washington Post“, B. Woodwardas praneša, kad kai D. Trumpas dar ėjo prezidento pareigas, jis slapta V. Putinui siuntė COVID-19 testų rinkinius, nors pandemijos metu pačiose JAV jų trūko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.