Po NATO viršūnių susitikimo Vengrijos premjeras V. Orbanas susitiko su D. Trumpu (2)

Pasibaigus NATO viršūnių susitikimui Vašingtone, Vengrijos ministras pirmininkas nacionalistas Viktoras Orbanas ketvirtadienį išskrido į Floridą susitikti su buvusiu JAV prezidentu Donaldu Trumpu.

V. Orbanas.<br>EPA-ELTA nuotr.
V. Orbanas.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 12, 2024, 8:06 AM, atnaujinta Jul 12, 2024, 8:09 AM

Tikėtina, kad susitikimas D. Trumpo Mar-a-Lago dvare dar labiau nuliūdins sąjungininkes. Praėjusią savaitę V. Orbanas užsitraukė Europos kolegų pyktį dėl susitikimo su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu.

V. Orbanas, kurio šalis šį mėnesį perėmė pusmečio pirmininkavimą Europos Sąjungai, yra D. Trumpo šalininkas, pastarąjį kartą jis susitiko su respublikonų kandidatu į prezidentus kovo mėnesį.

„Aptarėme būdus, kaip sudaryti taiką“, – ketvirtadienio vakarą socialinėje žiniasklaidoje paskelbė V. Orbanas, pridėjęs abiejų lyderių susitikimo nuotrauką. „Geroji dienos naujiena: jis tai išspręs!“, – parašė Vengrijos premjeras, bet plačiau nieko nepaaiškino.

V. Orbanas, kaip ir D. Trumpas, skeptiškai vertina NATO šalių vaidmenį remiant Ukrainą ir atsisako siųsti Kyjivui ginklus, nes tai, pasak jo, kursto konfliktą.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.