Pietų Korėja lazeriniais ginklais numušinės Šiaurės Korėjos dronus

Pietų Korėja pranešė dar šiais metais tapsianti pirmąja pasaulio šalimi, kariuomenėje naudosianti lazerinius ginklus. Futuristiniais ginklais bus numušami Šiaurės Korėjos bepiločiai, ketvirtadienį pranešė Pietų Korėjos ginkluotės pirkimų programos administracija (DAPA) , kuria remiasi agentūra „Reuters“.

Pietų Korėja.<br>AP/Scanpix nuotr.
Pietų Korėja.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 11, 2024, 9:54 AM, atnaujinta Jul 11, 2024, 9:58 AM

Pietų korėjiečių „žvaigždžių karų projektu“ vadinama lazerių programa sukurta bendradarbiaujant su „Hanwha Aerospace“. DAPA duomenimis, šie ginklai ne tik efektyvūs ir pigūs – vienas šūvis tekainuoja 1,35 euro, bet ir begarsiai ir nematomi. Lazeriniai ginklai per 10–20 sekundžių sudegina dronų variklius ar elektrines sistemas.

Korėjos karas (1950–1953) baigėsi paliaubomis, tačiau taikos sutartis nebuvo pasirašyta. Abi šalys ne kartą pažeidė paliaubas, siųsdamos bepiločius į viena kitos oro erdvę.

Ekspertai lazerinių ginklų kūrimą laiko pasauline tendencija. Be Pietų Korėjos, ir tokios šalys kaip Kinija bei Jungtinė Karalystė kuria panašias sistemas.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.