Žiniasklaida skelbia: J. Bidenas rimtai svarsto galimybę trauktis iš JAV prezidento rinkimų Baltieji rūmai oficialiai neigia

2024 m. liepos 3 d. 19:25
Lrytas.lt
Papildyta
Kaip skelbia JAV laikraštis „The New York Times“, Jungtinių Valstijų prezidentas Joe Bidenas svarsto galimybę trauktis iš prezidento rinkimų kovos po nesėkmingo pasirodymo debatuose su Donaldu Trumpu. Jis tai prasitarė vienam iš svarbių savo sąjungininkų.
Daugiau nuotraukų (2)
Šis JAV prezidento pokalbis yra pirmas ženklas, kad jis rimtai svarsto, ar gali atsigauti po praėjusį ketvirtadienį Atlantoje vykusių debatų scenoje patirto pralaimėjimo.
J. Bidenas svarbiam sąjungininkui pasakė, kad žino, kad gali nepajėgti išgelbėti savo kandidatūros, jei artimiausiomis dienomis nesugebės įtikinti visuomenės, kad yra tinkamas šiam darbui po katastrofiško pasirodymo praėjusią savaitę vykusiuose debatuose.
Su J. Bidenu kalbėjęs asmuo situaciją „The New York Times“ leidiniui pakomentavo anonimiškai.
Remiantis „The New York Times“, J. Bidenas pastaruoju metu ima aktyviau diskutuoti su įtakingais demokratų atstovais dėl savo kandidatavimo.
Trečiadienio vakarą Baltuosiuose rūmuose jis priims partijai atstovaujančius demokratus.
„The New York Times“ paviešintas privatus pokalbis yra pirmas ženklas, kad J. Bidenas rimtai svarsto pasitraukti iš prezidento rinkimų kovos.
Nors JAV prezidentas tikino, kad iš kovos nesitrauks, daugelis politikos apžvalgininkų paragino J. Bideną tai daryti. 
Prastą pasirodymą debatuose, kaip teigė pats J. Bidenas, lėmė nuolatinės tarptautinės kelionės.
Baltieji rūmai neigia žiniasklaidos pranešimus esą J. Bidenas svarsto, ar trauktis iš rinkimų
Baltieji rūmai paneigė leidinio „The New York Times“ pranešimą, kad JAV prezidentas Joe Bidenas esą svarsto, ar trauktis iš kovos dėl antrosios kadencijos prezidento poste. „Toks teiginys visiškai neteisingas, – sakė Baltųjų rūmų atstovas. – Jei „The New York Times“ būtų davęs mums daugiau nei septynias minutes laiko komentarui, būtume taip ir pasakę“.
Laikraščio pranešime teigiama, kad J. Bidenas apie svarstymus trauktis iš rinkimų kalbėjosi su „svarbiu sąjungininku“. Sąjungininko teigimu, 81-erių prezidentas sakė žinąs, jog galbūt negalės išgelbėti savo kandidatūros, jei ateinančiomis dienomis neįtikins visuomenės, kad yra tinkamas kandidatas į prezidentus.
Praėjusią savaitę J. Bidenas TV debatuose su savo konkurentu Donaldu Trumpu pasirodė labai prastai. Dabar spaudimas demokratui didėja ir savo gretose. Tiesa, žinomiausi partijos veidai iki šiol susilaikė nuo griežtos kritikos ir viešai palaiko J. Bideną.
Baltieji rūmai mėgina išsklaidyti abejones dėl jo tinkamumo eiti pareigas.
J. Bidenas trečiadienį ketina susitikti su demokratų gubernatoriais, kad užsitikrintų jų paramą. Penktadienį prezidentas ketina duoti interviu televizijai. Be to, ateinančiomis dienomis numatyti rinkiminiai renginiai Viskonsine ir Pensilvanijoje. Kitą savaitę J. Bidenas surengs spaudos konferenciją per NATO viršūnių susitikimą Vašingtone.
Netrukus po to, kai pasirodė „The New York Times“ pranešimas, JAV stotis CNN, taip pat remdamasi vienu sąjungininku, paskelbė panašaus turinio informaciją. Nėra aišku, ar šaltinis yra tas pats asmuo. Paklaustas, kaip pakomentuotų šį pranešimą, atstovas atsakė trumpai: „Taip pat“.
 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.