JAV demokratų senatorius nori žinoti, ar J. Bidenas yra „atviras“ dėl savo sveikatos

Joe Bideno Demokratų partijos senatorius Sheldonas Whitehouse'as paprašė patikinimo dėl JAV prezidento sveikatos. Jis sakė, kad Amerikos visuomenė nori įsitikinti, jog niūrus J. Bideno pasirodymas per debatus tebuvo „anomalija“.

J. Bidenas.<br>AP/Scanpix nuotr.
J. Bidenas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 2, 2024, 12:09 PM

Per interviu, pirmadienį transliuotą vietos televizijos Sh. Whitehouse'o gimtojoje Rod Ailendo valstijoje, senatorius sakė „kaip ir daugelis žmonių, buvęs pasibaisėjęs“ J. Bideno pasirodymu debatuose su varžovu respublikonu Donaldu Trumpu. Ketvirtadienio vakarą vykusiose diskusijose J. Bidenas kartais painiojosi, delsė atsakyti, prasižiojęs spoksojo tuščiu žvilgsniu.

„Žmonės nori įsitikinti, kad ši kampanija gali būti tęsiama ir laimėti, kad prezidentas ir jo komanda atvirai kalba apie jo būklę, kad tai buvo anomalija, o ne jo tikroji būklė“, – sakė Sh. Whitehouse‘as.

Tačiau penktadienį 81 metų prezidentas stengėsi nuraminti šalininkus. „Nekandidatuočiau, jei visa širdimi ir siela netikėčiau, kad galiu atlikti šį darbą“, – sakė J. Bidenas.

Baltieji rūmai daugelį mėnesių stengėsi sumenkinti susirūpinimą dėl prezidento fizinės ir psichinės sveikatos, nepaisant to, kad jo eisena akivaizdžiai sulėtėjo, sakiniai kartais nerišlūs. Demokratų partijos sunkiasvoriai vis dar viešai remia J. Bideną, tačiau jo šalininkų ir aukotojų nervai įtempti, kai kurie jų kritikuoja J. Bideno padėjėjus, kad neskaidriai kalba apie jo būklę. Kiti prašo J. Bideno tiesiogiai atsakyti į susirūpinimą surengiant spaudos konferenciją arba susėdus interviu su žurnalistais.

Pirmadienį J. Bidenas Baltuosiuose rūmuose trumpai kalbėjo apie reikšmingą Aukščiausiojo Teismo sprendimą dėl prezidento imuniteto. Kai jis baigė skaityti ant popieriaus lapo surašytą pasisakymą, žurnalistas paklausė, ar neplanuoja trauktis iš prezidento rinkimų. J. Bidenas išėjo iš kambario, neatsakęs į klausimą.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.