Saugumo agentūros: prie Jemeno krantų buvo užpultas laivas

Ketvirtadienį prie Jemeno krantų buvo užpultas prekybinis laivas, pranešė dvi britų jūrų saugumo agentūros.

Jemenas.<br>EPA-ELTA asociatyvi nuotr.
Jemenas.<br>EPA-ELTA asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 27, 2024, 7:10 PM

Ši ataka, kuri įvyko į vakarus nuo Chudaidos uostamiesčio, buvo surengta panaudojant plūduriuojantį savadarbį sprogstamąjį įtaisą, nurodė jūrų saugumo tarnyba UKMTO. Pasak jos, įgula ir pats laivas yra saugūs, jie keliauja į kitą paskirties uostą.

Jūrų saugumo bendrovė „Ambrey“ kiek anksčiau informavo, kad „prekybinis laivas pranešė, jog į jį pataikė sviedinys“, kai jis plaukė į Saudo Arabijos Damamo uostą.

Nors atsakomybės kol kas niekas neprisiėmė, Irano remiami Jemeno hučių sukilėliai nuo lapkričio nusitaikė į dešimtis laivų, vykdydami kampaniją, kurios tikslas, anot jų, yra pademonstruoti solidarumą su palestiniečiais Gazos karo akivaizdoje.

JAV gruodį paskelbė apie jūrų saugumo iniciatyvą, skirtą apsaugoti Raudonąja jūra plaukiančius laivus nuo hučių atakų, kurios privertė komercinius laivus vengti šio maršruto. Nuo sausio JAV ir Jungtinė Karalystė taip pat ne kartą smogė hučių taikiniams Jemene, taip reaguodamos į atakas prieš laivus.

Ketvirtadienį JAV karinės pajėgos sukilėlių kontroliuojamoje Jemeno dalyje sunaikino vieną hučių radarų aikštelę, tinkle „X“ pranešė JAV Centrinė vadovybė.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.