B. Netanyahu: intensyvių kovų fazė prieš „Hamas“ artėja prie pabaigos

Intensyvių kovų fazė prieš „Hamas“ Gazos Ruože, pasak Izraelio premjero Benyamino Netanyahu, artėja prie pabaigos. Tačiau tai nereiškia karo pabaigos, pareiškė jis sekmadienį Izraelio stočiai „Channel 14“, informuoja agentūra „Reuters“.

B. Netanyahu.<br>EPA-ELTA nuotr.
B. Netanyahu.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-06-24 09:08, atnaujinta 2024-06-24 10:46

Karas esą baigsis tik tuomet, kai radikali palestiniečių organizacija „Hamas“ nebekontroliuos Gazos Ruožo. Tačiau smarkių mūšių fazės pabaiga, anot B. Netanyahu, leis Izraeliui perkelti daugiau ginkluotųjų pajėgų prie šiaurinės sienos su Libanu. Čia pastaruoju metu suintensyvėjo smurtiniai susirėmimai tarp Izraelio ir Irano remiamų „Hezbollah“ kovotojų.

„Kai baigsis intensyvioji fazė, turėsime galimybę dalį ginkluotųjų pajėgų perkelti į šiaurę. Ir tai mes padarysime“, – kalbėjo B. Netanyahu. Tai esą pirmiausiai bus daroma gynybos tikslais. Be to, norima, kad iš šiaurinių vietovių saugumo sumetimais evakuoti gyventojai vėl galėtų grįžti namo.

B. Netanyahu taip pat patvirtino, jog nesutinka, kad vietoj „Hamas“ Gazos Ruožą valdytų Vakarų Krantą administruojanti palestiniečių savivalda.

B. Netanyahu: „Hamas“ atmeta susitarimą, ne Izraelis

Izraelio ministras pirmininkas Benyaminas Netanyahu patvirtino savo pritarimą laikinoms paliauboms Gazos kare, tačiau atmetė galimybę nutraukti karą, kol nebus pasiekti užsibrėžti tikslai. „Tai „Hamas“ atmeta susitarimą, ne Izraelis“, – sekmadienio vakarą po B. Netanyahu interviu stočiai „Channel 14“ pranešė jo biuras.

„Ministras pirmininkas B. Netanyahu pareiškė, kad nepaliksime Gazos, kol nesusigrąžinsime visų 120 savo įkaitų – gyvų ir mirusių“, – teigiama trumpame pranešime.

B. Netanyahu sekmadienį stočiai sakė, kad intensyvių mūšių fazė Rafache Garos Ruožo pietuose artėja prie pabaigos. Tačiau karas esą baigsis tik tuomet, kai teroristinė organizacija nebekontroliuos Gazos Ruožo.

Izraelio kariuomenė gegužės pradžioje pradėjo operaciją Rafache pasienyje su Egiptu. Jos tikslas yra sutriuškinti paskutiniuosius „Hamas“ dalinius. Neseniai kariuomenė pareiškė, kad sunaikinta pusė „Hamas“ kovinių dalinių, 60–70 miesto teritorijos yra Izraelio „operatyvinėje kontrolėje“. Esą dar reikia tik kelių savaičių, kol karinė operacija bus baigta.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.