Rusija ėmėsi „drakoniškų“ V. Putino apsaugos priemonių: žiniasklaida aptiko slaptą laboratoriją

2024 m. birželio 22 d. 10:04
Lrytas.lt
Rusijos Federacijos federalinė saugumo tarnyba rimtai sustiprino Vladimiro Putino saugumo priemones. Apie tai remdamasis šaltiniais rašo Rusijos „Čeka-OGPU“ projektas.
Daugiau nuotraukų (4)
Pavasarį Administracijos ir Prezidentūros saugumo tarnybos vadovybė reikalavo pratęsti su koronavirusu susijusias karantino priemones iki 2030 m.
Absoliučiai visi, esantys 20 ar daugiau metrų atstumu nuo V. Putino, bus tikrinami dėl COVID-19. O tiems, kurie turi su juo kontaktuoti, taikomas privalomas vienos savaitės karantinas.
„Žmonės tiesiogine prasme uždaromi į patikrintus viešbučius ar pensionus (paprastai tai yra prezidento administracijai pavaldžios įstaigos), maistas pristatomas nuotoliniu būdu ir nuolat tikrinama, ar nesergama COVID-19 bei dar 10–15 kitų infekcijų“, – pranešime sakoma.
Prezidento administracijos pastate, kuris yra įtrauktas į FSB karinį padalinį, yra speciali laboratorija, kurioje atliekami žmonių kontakto su toksinėmis medžiagomis tyrimai. Kaip tik dėl apnuodijimo pavojaus buvo pratęstas privalomas visų, galinčių turėti kontaktą su V. Putinu, tikrinimas.
Be to, tarnybos suaktyvino visų be išimties patikrinimus ir kratas. Pažymima, kad per V. Putino inauguraciją ir paradą gegužės 9 d., žmonės buvo apieškomi neregėtu mastu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.