Izraelio kariuomenė pranešė, kad iš Libano buvo paleista maždaug „90 sviedinių“

2024 m. birželio 12 d. 10:23
Izraelio kariškiai pranešė, kad po to, kai dieną prieš tai per izraeliečių smūgį pietų Libane buvo nukautas aukštesniojo rango „Hezbollah“ vadas, trečiadienį iš Libano į šiaurinę Izraelio dalį atskriejo maždaug 90 sviedinių.
Daugiau nuotraukų (1)
„Ką tik buvo nustatyta, kad iš Libano pusės sieną kirto maždaug 90 sviedinių“, – pranešime spaudai nurodė kariuomenė, pridurdama, kad keletas jų buvo numušta, tuo tarp kiti nukrito šiaurės Izraelyje, kai kuriose vietovėse sukaldami gaisrus.
Šie smūgiai seka antradienį Izraelio suduotą smūgį pietinėje Libano dalyje, kuomet buvo nukautas vienas iš aukštesniojo rango „Hezbollah“ vadų, pranešė Irano remiama smogikų grupuotė.
Pranešime apie jo žūtį nurodoma, kad tai buvo 1969 m. gimęs Samis Abdallah, dar žinomas Abu Talebo vardu.
Vienas šaltinis Libano kariuomenėje pranešė, kad šis vadas buvo „svarbiausias „Hezbollah“ narys, nukautas nuo tada, kai prasidėjo karas“, vykstantis Gazoje tarp Izraelio ir Palestinos smogikų grupuotės „Hamas“, kuris pakurstė ir smurtinius išpuolius Libano ir Izraelio pasienyje.
Šaltinio teigimu, smūgiuota už 15 kilometrų nuo Izraelio sienos esančiam Džuvėjos miestui, per ataką žuvo dar trys asmenys.
Vėliau „Hezbollah“ pranešė apie dar vieno kovotojo žūtį – vienas musulmonų šiitų judėjimui artimas šaltinis nurodė, jog buvo nukautas Mohammadas Husseinas Sabra, dar žinomas Baqero vardu.
IzraelisLibanas„Hezbollah“
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.