„The Telegraph“: Ukraina pasiekė lūžio tašką – V. Putinas praleido savo šansą

2024 m. birželio 12 d. 07:34
Lrytas.lt
Vladimiras Putinas galėjo praleisti progą iškovoti lemiamą karinę pergalę fronte prieš JAV prezidento rinkimus.
Daugiau nuotraukų (13)
Francis Dearnley apie tai rašo straipsnyje „The Telegraph“. Jis priminė prezidento Joe Bideno kalbą, kurioje jis susiejo karą Ukrainoje su tautiečių auka prieš 80 metų, taip pat leidimu naudoti amerikietiškus ginklus Rusijos teritorijoje.
Ukraina neseniai smogė valdymo centrui Belgorode, Rusijos laivams Taganrogo uoste ir simboliškiausiu triumfu – vienam moderniausių ir brangiausių Kremliaus lėktuvų – naikintuvui Su-57.
F. Dearnley pažymi, kad vien šios atakos nekeičia strateginės padėties, tačiau kartu su Rusijos naftos bazių atakomis parodo, kad logistikos požiūriu Ukraina pasiekė lūžio tašką, kai jos nugalėti nebegalima.
Be to, neseniai patvirtinta pagalba iš JAV jau atkeliauja į frontą, o Čekijos „šaudmenų“ iniciatyva juda sparčiai.
„Kritinis galimybių langas, kai Maskva pranoko Kijevą ir aplenkė Kijevą, beveik neabejotinai praėjo, o artėjant lapkričiui tai politiškai brangiai kainuos Vladimirui Putinui. Jo tikslas buvo įvykdyti reikšmingą invaziją į Ukrainą prieš Amerikai pradedant rinkimus. Pastatyti Bideną į nepatogią padėtį ir įpareigoti tą, kas laimės Baltuosius rūmus, priversti Kijevą pradėti taikos derybas“, – pridūrė jis.
Žurnalisto teigimu, verta iš naujo įvertinti laikotarpį po Ukrainos kontrpuolimo, kuris nepavyko. Dabar tai turėtų būti vertinama kaip labai efektyvi gynyba ir galimai lemiama karinė pergalė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.