Žiniasklaida: susitarta dėl Rafacho perėjos atidarymo humanitarinės pagalbos gabenimui Egiptas pranešimus neigia

Izraelis ir Egiptas, anot žiniasklaidos, susitarė vėl atverti pasienio postą Rafache humanitarinės pagalbos gabenimui. Susitarimas pasiektas spaudžiant JAV, ketvirtadienio vakarą pranešė Izraelio stotis „Kan“.

Humanitarinė pagalba, gabenama į Rafą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Humanitarinė pagalba, gabenama į Rafą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 31, 2024, 10:11 AM, atnaujinta May 31, 2024, 12:01 PM

Pasienio perėja į Egiptą Rafache Gazos Ruožo pietuose buvo uždaryta prieš daugiau kaip tris savaites, kai Izraelio kariuomenė perėmė pasienio posto palestiniečių pusėje kontrolę.

Izraelis, anot stoties, sutiko įgyvendinti Egipto sąlygą dėl perėjos atidarymo ir atitraukti savo dalinius nuo pasienio posto. Jo kontrolę esą ateityje galėtų perimti palestiniečiai, neturintys ryšių su „Hamas“ ar kitomis teroristinėmis grupuotėmis.

Kada tiksliai pasienio kirtimo punktas galėtų būti atidarytas, nepranešama.

Egiptas neigia pranešimus apie susitarimą atverti Rafacho pasienio perėją

Egiptas paneigė pranešimus, kad pasiektas susitarimas vėl atverti Rafacho pasienio perėjimo punktą. Egipto TV stotis „Al-Qahera News“, remdamasi aukštu neįvardytu šaltiniu, penktadienį paskelbė, kad žiniasklaidos pranešimai apie tokį susitarimą tarp Egipto ir Izraelio neatitinka tiesos.

„Egiptas reikalauja, kad Izraelis visiškai pasitrauktų iš pasienio perėjos – tai sąlyga jos darbui atnaujinti“, – teigiama pranešime.

Izraelio stotis „Kan“ ketvirtadienio vakarą pranešė, kad abi šalys susitarė vėl atverti pasienio postą Rafache humanitarinės pagalbos gabenimui. Susitarimas esą pasiektas spaudžiant JAV.

Pasienio perėja į Egiptą Rafache Gazos Ruožo pietuose buvo uždaryta prieš daugiau kaip tris savaites, kai Izraelio kariuomenė perėmė pasienio posto palestiniečių pusėje kontrolę.

Izraelis, anot stoties „Kan“, sutiko įgyvendinti Egipto sąlygą dėl perėjos atidarymo ir atitraukti savo dalinius nuo pasienio posto. Jo kontrolę esą ateityje galėtų perimti palestiniečiai, neturintys ryšių su „Hamas“ ar kitomis teroristinėmis grupuotėmis.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.