Argentinos prezidentas pakeitė ministrų kabineto vadovą

2024 m. gegužės 28 d. 09:53
Argentinos prezidento Javiero Milei vyriausybė pirmadienį paskelbė, kad atsistatydino ministrų kabineto vadovas Nicolasas Posse, o jį pakeitė vidaus reikalų ministras Guillermo Francosas.
Daugiau nuotraukų (1)
Pagal Argentinos konstituciją kabineto vadovas yra aukščiausio rango ministras.
„Daktaras Guillermo Francosas perims ministrų kabineto vadovo pareigas, siekdamas įnešti daugiau politinio svorio“ šiam vaidmeniui, sakoma vyriausybės pareiškime, paskelbtame socialinės žiniasklaidos platformoje „X“.
G. Francosas, buvęs Argentinos atstovas Tarptautiniame Amerikos plėtros banke (IDB), atliko svarbų vaidmenį J. Milei rinkimų kampanijoje.
Vyriausybėje jis taip pat buvo atsakingas už griežto taupymo, privatizavimo ir ekonomikos reguliavimo panaikinimo programą, kuriai ultraliberalusis prezidentas vadovavo nuo pat atėjimo į valdžią 2023 metų gruodį, žadėdamas sustabdyti Argentinos ekonomikos nuosmukį ir sumažinti biudžeto deficitą iki nulio.
J. Milei sumažino viešąsias išlaidas ir panaikino dešimtis tūkstančių biudžetinių darbo vietų. Jis taip pat 50 proc. devalvavo pesą, o šios priemonės skaudžiai smogė vartotojams.
Nors infliacija lėtėja, kainos, palyginti su praėjusiais metais, vis dar yra maždaug 290 proc. didesnės.
Tarptautinis valiutos fondas prognozuoja, kad šiais metais Argentinos ekonomika susitrauks 2,8 proc.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.