Po vakarykštės operacijos – pranešimas apie R. Fico būklę: sunki, bet stabili

2024 m. gegužės 18 d. 15:25
Lrytas.lt
Slovakijos premjeras Robertas Fico po vakar atliktos operacijos yra stabilios būklės, tačiau bendra situacija vis dar yra sunki, pranešė šalies sveikatos apsaugos ministrė Zuzana Dolinkova.
Daugiau nuotraukų (14)
„Vakarykštė operacija, kuri užtruko dvi valandas, prisidėjo prie teigiamų premjero sveikatos būklės prognozių“, – Z. Dolinkova
Šalies pareigūnų teigimu, mažai tikėtina, jog artimiausiomis dienomis R. Fico galės būti perkeltas atgal į Bratislavą. Politikas ir toliau gydomas intensyviosios terapijos skyriuje Banska Bistricos universitetinėje ligoninėje.
Kiek anksčiau klinikos direktorė Miriam Lapunikova aiškino, kad šautinių žaizdų padariniai gali apsunkinti politiko sveikimą.
59 metų R. Fico buvo sunkiai sužeistas trečiadienį per išpuolį nedideliame Handlovos miestelyje. Vyras, kaltinamas pasikėsinimu nužudyti R. Fico, atvyko į teismą.
Ketvirtadienį Slovakijos vidaus reikalų ministras Matusas Sutajus Estokas aiškino, kad įtariamasis veikė vienas ir anksčiau dalyvavo antivyriausybiniuose protestuose.
Į R. Fico buvo šauta keturis kartus į pilvą ir ranką iš arti, kai jis sveikinosi su šalininkais, ir teigiama, kad jo sužeidimai buvo platūs ir sudėtingi.
Manoma, kad jam buvo atliktos kelios operacijos, įskaitant paskutinę, kurios metu buvo pašalinti negyvi audiniai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.