A. Blinkenas Kijevo bare linksmino ukrainiečius: gitara sugrojo hitą „Rockin' in the Free World“

JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas Ukrainos sostinėje Kijeve ne tik kalbėjo apie ginklų tiekimą Rusijos užpultai šaliai, bet ir pademonstravo savo muzikinį talentą. 62-ejų politikas antradienio vakarą viename miesto barų žengė į sceną ir sugrojo gitara.

A. Blinkenas Kijevo bare.<br>AFP/Scanpix nuotr.
A. Blinkenas Kijevo bare.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 15, 2024, 11:20 AM, atnaujinta May 15, 2024, 11:21 AM

„Žinau, tai tikrai sunkūs laikai“, – sakė JAV diplomatijos vadovas. Tačiau žmonės Ukrainoje esą turi žinoti, kad JAV ir laisvasis pasaulis juos remia.

„Jūsų kariai, jūsų piliečiai, pirmiausiai šiaurės rytuose, Charkive, labai kenčia. Tačiau jie turi žinoti, jūs turite žinoti, kad Jungtinės Valstijos ir didelė pasaulio dalis yra jūsų pusėje, – kalbėjo A. Blinkenas. – Jūs kovojate ne tik už laisvą Ukrainą, bet ir už laisvą pasaulį, ir laisvas pasaulis yra su jumis“.

Tada grupė scenoje pradėjo groti Neilo Youngo 1989 m. hitą „Rockin' in the Free World“. A. Blinkenas pritarė gitara ir kartu dainavo priedainį.

JAV valstybės sekretorius antradienį su neskelbtu vizitu atvyko į Kijevą. Tai buvo jau ketvirtas jo vizitas čia nuo karo pradžios 2022 m. vasarį. Kartu tai buvo pirmas apsilankymas po to, kai JAV Kongresas priėmė ilgai atidėliotą 61 mlrd. JAV dolerių paramos Ukrainai paketą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.