„Hamas“ teigia nagrinėjantis naują Izraelio paliaubų pasiūlymą

Islamistinis „Hamas“ judėjimas šeštadienį pranešė nagrinėjantis naujausią Izraelio pasiūlymą dėl galimų paliaubų Gazoje praėjus dienai po to, kai tarpininkaujančio Egipto delegacija atvyko į Izraelį, siekdama paspartinti įstrigusias derybas.

Artimųjų Rytų krizė.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Artimųjų Rytų krizė.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 27, 2024, 10:55 AM, atnaujinta Apr 27, 2024, 10:57 AM

Naujų derybų dėl paliaubų ženklai pasirodė Izraeliui ruošiantis kariniam įsiveržimui į pietinėje Gazos Ruožo dalyje esantį Rafaho miestą ir tęsiantis su šiuo karu susijusiems išpuoliams regione.

„Šiandien „Hamas“ judėjimas gavo oficialų okupantų sionistų atsakymą į judėjimo poziciją, kuri buvo perduota Egipto ir Kataro tarpininkams balandžio 13 d.“, – ankstyvą šeštadienio rytą trumpame pareiškime informavo „Hamas“ politinio sparno Gazoje vadovo pavaduotojas Khalilas al-Hayya.

„Judėjimas išnagrinės šį pasiūlymą ir, baigęs tyrimą, pateiks savo atsakymą“, – pridūrė jis.

„Hamas“ anksčiau reikalavo ilgalaikio ugnies nutraukimo, bet Izraelis su tuo nesutinka.

Egiptas, Kataras ir Jungtinės Valstijos nesėkmingai bando užtikrinti naują paliaubų susitarimą Gazoje nuo to laiko, kai lapkritį vienai savaitei nutraukus mūšius 80 įkaitų izraeliečių buvo iškeisti į 240 palestiniečių, laikytų Izraelio kalėjimuose.

Kelios Izraelio žiniasklaidos priemonės, remdamosi neįvardytais pareigūnais, teigia, kad Izraelio karo kabinetas prieš Egipto delegacijos vizitą aptarė naują planą dėl paliaubų ir įkaitų paleidimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: Lietuvoje ir visoje Europoje minima Europos diena