A. Lukašenka kalba apie branduolinės apokalipsės pavojų, jei Vakarai didins spaudimą Rusijai

Baltarusijos diktatorius Aliaksandras Lukašenka pabrėžė naikinančio branduolinio karo pavojų, jei Vakarai didins spaudimą Rusijai dėl Ukrainos.

A. Lukašenka ir V. Putinas.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
A. Lukašenka ir V. Putinas.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 25, 2024, 4:31 PM

„Vienas neatsargus žodis, vienas judesys gali sukelti ginkluotą konfrontaciją ir net atominio ginklo panaudojimą, – ketvirtadienį Minske kalbėjo artimiausias Rusijos prezidento Vladimiro Putino sąjungininkas, kurį cituoja valstybinė naujienų agentūra „Belta“. – Jei padėtis Rusijos viduje grėsmingai paaštrės, Rusija panaudos visą turimą arsenalą. Tai bus apokalipsė“.

A. Lukašenka, kurio daugelis šalių nepripažįsta dėl suklastoto jo perrinkimo 2020 m. rinkimuose, kalbėjo Visos Baltarusijos liaudies asamblėjoje. Aukščiausias buvusios sovietinės respublikos konstitucinis organas turi priimti naują saugumo doktriną. Šiame dokumente, panašiai kaip tai mato Rusija, NATO pajėgų didinimas Rytų Europoje vertinamas kaip pavojus.

Baltarusijai Ukraina, kaip konflikto zona, yra didžiausia grėsmė nacionaliniam saugumui, sakė A. Lukašenka. Anot jo, Vakarai mėgina įtraukti Minską į šį konfliktą. Baltarusija nuo 2022 m. tiesiogiai nesikišo į Rusijos karą Ukrainoje, tačiau A. Lukašenka leido savo šalimi naudotis rusų daliniams. Maskvoje kaimyninėje valstybėje yra dislokavusi taktinių atominių ginklų.

A. Lukašenka sakė, kad karinė padėtis Ukrainoje, nepaisant Vakarų paramos, yra aklavietėje. „Rusai šiandien nedings nei iš Krymo, nei iš rytinių regionų“, – kalbėjo jis. Todėl esą atėjo metas deryboms. Jei norima kad Ukraina išliktų kaip valstybė, reikia, kad Maskva ir Vakarai susitartų dėl lygiųjų, sakė A. Lukašenka. Ukraina tuo tarpu tikisi išlaisvinti visas rusų užimtas teritorijas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.