Izraelis kritikuoja galutinę ataskaitą dėl kaltinimų UNRWA

Izraelis sukritikavo Jungtinių Tautų (JT) ataskaitą apie pagalbos palestiniečiams pabėgėliams Artimuosiuose Rytuose agentūrą UNRWA, svarbiausią humanitarinės pagalbos teikėją Gazos Ruože.

Izraelis.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Izraelis.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 23, 2024, 9:36 AM

Ekspertai, kuriems buvo pavesta ištirti JT agentūros neutralumą atsižvelgiant į kaltinimus, kad JT darbuotojai dalyvavo spalio 7 d. teroro išpuoliuose prieš Izraelį, rekomendavo sugriežtinti apsaugos priemones „aštuoniose kritinėse srityse“. Drauge jų ataskaitoje sakoma, kad Izraelis iki šiol nepateikė įrodymų, jog kai kurie UNRWA darbuotojai yra teroristinių organizacijų nariai.

Ataskaitoje „ignoruojamas problemos rimtumas“, socialiniame tinkle „X“ parašė Izraelio užsienio reikalų ministerijos atstovas Orenas Marmorsteinas. Jo žodžiais, Gazos Ruože veikiančios UNRWA problema nėra tik „keli supuvę obuoliai; tai supuvęs ir nuodingas medis, kurio šaknys yra „Hamas“.

„Hamas taip giliai įsiskverbė į UNRWA, kad nebeįmanoma atskirti, kur baigiasi UNRWA ir prasideda Hamas“, – parašė O. Marmorsteinas ir pridūrė, jog tai „neatrodo kaip tikra ir išsami analizė, o panašu į pastangas išvengti problemos ir ją spręsti“.

Pasak jo, pati UNRWA yra problema, o ne sprendimo dalis. „Yra ir kitų sprendimų. UNRWA negali būti sprendimo Gazos Ruože dalis nei dabar, ne ateityje“, – sakoma jo įraše.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.