Gynyba: prezidentas D. Trumpas yra nekaltas

Procese dėl pinigų už tylą mokėjimo pornografijos žvaigždei Donaldo Trumpo advokatas buvusį JAV prezidentą vaizdavo kaip padorų ir gynė nuo kaltinimų sukčiavus per rinkimus, „Prezidentas D. Trumpas yra nekaltas.

D. Trumpas <br>AFP/Scanpix nuotr.
D. Trumpas <br>AFP/Scanpix nuotr.
D. Trumpas <br>AFP/Scanpix nuotr.
D. Trumpas <br>AFP/Scanpix nuotr.
D. Trumpas <br>AP/Scanpix nuotr.
D. Trumpas <br>AP/Scanpix nuotr.
D. Trumpas <br>EPA-ELTA nuotr.
D. Trumpas <br>EPA-ELTA nuotr.
D. Trumpas <br>EPA/ELTA nuotr.
D. Trumpas <br>EPA/ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Apr 22, 2024, 8:34 PM

Prezidentas D. Trumpas nepadarė jokio nusikaltimo“, – pirmadienį Niujorke savo įžanginiame pareiškime sakė gynėjas Toddas Blanche. Anot jo, visiškai teisėta sudaryti konfidencialumo susitarimus. Salėje buvęs D. Trumpas atidžiai klausėsi savo advokato į jį atsisukęs.

Tai pirmasis baudžiamasis procesas prieš buvusį prezidentą JAV istorijoje. D. Trumpas teisiamas dėl pinigų už tylą mokėjimo Stormy Daniels – jis, be kita ko, kaltinamas verslo dokumentų klastojimu. 77-erių respublikonas lapkritį vyksiančiuose rinkimuose nori sugrįžti į Baltuosius rūmus. Jis savo kaltę neigia. Blogiausiu atveju D. Trumpui gresia keleri metai kalėjimo, tačiau jie gali būti skirti lygtinai.

T. Blanche atmetė prokuratūros kaltinimus, kad D. Trumpas norėjo nuslėpti sekso skandalą ir taip daryti įtaką 2016 m. JAV prezidento rinkimams. „Nėra nieko bloga daryti įtaką rinkimams, tai vadinasi demokratija“, – kalbėjo advokatas. Sumokėti pinigai esą buvo pervesti teisėtai.

Kartu advokatas savo kalboje pabrėžė žmogiškąją D. Trumpo pusę. Kartais jis esą gali atrodyti didesnis už patį gyvenimą, bet tai dar ne viskas: „Jis taip pat yra vyras, jis yra sutuoktinis, jis yra tėvas ir jis yra žmogus, toks pat kaip jūs ir aš“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.