R. T. Erdoganas užsiminė apie pasitraukimą iš valdžios: kovą vyksiantys rinkimai – „mano paskutiniai“

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas pareiškė, kad kovo 31 d. Turkijoje vyksiantys vietos valdžios rinkimai jam bus paskutiniai.

R. T. Erdoganas.<br>EPA-ELTA nuotr.
R. T. Erdoganas.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 9, 2024, 10:53 AM

Tai yra pirmas kartas, kai jis užsiminė apie savo valdymo pabaigą. „Turint įgaliojimus, kuriuos man suteikia įstatymas, šie rinkimai bus paskutinieji mano rinkimai“, – sakė R. T. Erdoganas, valdantis Turkija jau 20 metų – pradžioje kaip ministras pirmininkas, o nuo 2014 m. kaip prezidentas. Dabartinė jo kadencija baigsis 2028 m.

„Dirbu be sustojimo. Lakstome uždusę, nes man tai finalas“, – likus trims savaitės iki vietos valdžios rinkimų kalbėjo R. T. Erdoganas Turkijos jaunimo fondo (TÜGVA) susitikime.

70-metis prezidentas teigė esąs įsitikinęs, kad jo konservatyvi Teisingumo ir plėtros partija (AKP) liks valdžioje ir jam pasitraukus. Vietos valdžios rinkimai bus „palaiminimas mano broliams, kurie ateis po manęs, bus perduotas pasitikėjimas“, pabrėžė R. T. Erdoganas.

Didžiausias iššūkis R. T. Erdogano partijai AKP tikriausiai bus milijoninio Stambulo atsikovojimas – R. T. Erdoganas dešimtajame dešimtmetyje buvo šio miesto meras. Per 2019 m. vietos valdžios rinkimus Stambulas perėjo į opozicijos rankas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.